REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ÎPS Teodosie se OPUNE DEMOLĂRII bisericii de pe Tomis

ÎPS Teodosie se OPUNE DEMOLĂRII bisericii de pe Tomis

Replica API 27 octombrie 2020 | 16:22 7582

Biserica din zona Macul Roșu, de pe bulevardul Tomis – Constanța, cea care a fost construită fără nicio autorizație, și care ar putea fi demolată, mai are o șansă. Arhiepiscopia Tomisului spune că va depune apel, în speranța că lăcașul de cult nu va fi făcut una cu pământul. Între timp, Arhiepiscopia arată cu degetul pentru situaţia creată către municipalitate.

O biserică din oraşul de la malul mării întruneşte toate condiţiile pentru a fi… demolată. Ea a fost construită fără autorizaţie și fără să se încadreze în normele PSI de siguranţă. Vorbim despre Biserica „Izvorul Tămăduirii“ de pe bulevardul Tomis. Decizia de demolare aparține Judecătoriei Constanța, care s-a pronunțat în dosarul în care Primăria a cerut aprobarea desființării lucrărilor. ”Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului. Obligă pârâta să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizatie de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Autorizează reclamantul să desființeze lucrările de construcție realizate fără autorizație de construire la imobilul situat în Constanţa, bulevardul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, județul Constanţa, în caz de neexecutare a obligației în termenul acordat, pe cheltuiala pârâtei. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa”, se arată în minuta instanței.

Ce spune Arhiepiscopia Tomisului în acest caz

Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului declară că mai au o speranță la apel. Să desființezi un lăcaș de cult nu este un lucru chiar îmbucurător însă, decizia aparține în totalitate instanței. „Nu avem un punct de vedere oficial cât termenul nu este definitivat. Așteptăm definitivarea cauzei. Este o acțiune a Primăriei și ei ar trebui să ne spună de ce s-a ajuns aici. Nouă ne-a fost dat un teren, inițial, pentru acea parohie. A fost acolo, între blocuri, cu țevi, cu parcări și alte chestiuni. Și acolo a fost un litigiu. Nouă terenul ni l-a dat Primăria. Acum, eu nu știu de ce s-a ajuns în instanță. Probabil trebuie să respecte și ei o legislație, niște reglementări, ceva. Probabil există o motivație. De ani de zile s-a căutat o soluție cu Primăria pentru a căuta un teren în zonă dar a fost ba o problemă, ba alta, ba o asociație de locatari a fost nemulțumită, ba s-a dorit mutarea bisericii ba mai la stânga, ba mai la dreapta. Arhiepiscopia va depune apel pentru că ni s-a lăsat aceată posibilitate”, a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Primăria nu comentează

Contactați fiind și reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța, aceștia au declarat că nu comentează și lasă instanța să decidă în acest caz.

Alt lăcaș de cult, altă demolare

Vă reamintim și faptul că, pe aceiași arteră din municipiu, în zona Boema lângă restaurantul Rustic, o altă biserică improvizată a fost ridicată, tot în trotuar. Să nu mai spunem și de stâlpul de iluminat public, care iese direct prin acoperiș, fapt ce este și de râs… și de plâns. Și în cazul acesteia există un proces. Autorităţile locale s-au sesizat cu privire la această construcţie începută de preotul paroh Ciprian Stanca şi au dispus sistarea lor. Doar că părintele a continuat. Aşa au intrat pe rol procurorii, iar dosarul a ajuns în instanţă. Astfel, părintele Ciprian Stanca, parohul bisericii Sfântul Haralambie, din municipul Constanţa a fost condamnat de judecători, cu suspendare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rasa cosmelia de acolo si Mache penetrat anal.
1
0
Darimate toate cotetele Si atentiile care au fost date lui Spagoveanu pt a avea parohie de catre preotii de acolo sa le fie returnate Asa ar fi corect dar lesinatul si ai lui o vor taragana mult pina va intra buldozerul.
1
0
Sa fie darimat demolat cotetu ala.Dragul nostru Spagoveanu nu sta in bani de luminari de acolo.Sa mai lase spagile si incasarile la firma de funerare unde ii patron si spala morti in garajul casei noastre
3
0
Se opune Teodosie Sugeorau TEODOSIE ti si sleafta ta
3
0
Ba, multa lume mai este spurcata pe aici, la gura, suflet si minte! Daca primaria a fortat Episcopia sa constr.acolo, cine este de vina?Ca doar n-au facut-o de capul lor, Preotii !? Au avut macar acordul tacit al primariei, apoi, daca Episcopia avea 1teren de revendicat, chiar si la schimb, era si normal sa ceara, dar "este prea grele pt.voi sa intelege"! Ma, dar nu va este rusine sau frica de Dumnezeu chiar deloc, cat de mizeri puteti fi, v-ati dat toti de partea satanei, cine va credeti, sunteti mai buni decat BOR si IPS Teodosie, cu ce ma, cu ce? Blestemati mai sunteti.
0
0
In toata Europa n-am vazut asemenea consructii drept biserica -----a uritit orasul cu cosmeliile astea si nimanui nu i-a pasat ---O biserica trebuie sa aiba o valoare artistica siun trecut istoric
2
0
securisti in sutana,...astia l-au pus pe cruce din nou pe Iisus
6
1
Mache zis si Teodosie nu se gandeste la estetica orasului ci la claiiri unde sa fie pusa cutia milei din care sa de infrupte el , chiar daca arata si a cotetz.Dati-o jos ce mai asteptati.
8
1
Pentru a deveni episcop, Inaltimea Sa are nevoie de un numar de biserici, fapt pentru care trebuie sa construiasca pe repede inainte. Voi vreti sa demoleze...cand vreodata? Cum suna oare Teodosie - Episcop al Dobrogei?
9
2
Dupa ce ca orasul arata oribil, rahatul ala mai lipsea in drum. Astia au tupeu din ce in ce mai mare. Ar fi in stare sa ne construiasca cate o panarama din aia langa fiecare bloc! Lipsa de civilizatie si bun simt. Primitivism si interese meschine, asta sugereaza mizeria aia pe un bulevard renumit al orasului. Cine a dat autorizatia ar trebui sa raspunda in fata legii in egala masura cu popa sef. Daca vrei sa ti pui trei pavele in fata curtii, unde primaria ar trebui s o faca, vine imediat militia locala si te amendeaza. Acolo n au vazut, n au auzit! Metode de indobitocit poporul...
17
2
Putini oameni, insa multe maimute bipede mai jos. Cei din urma sunteti exact ceea ce sistemul are nevoie: idioti utili.
8
6
La Spagoveanu nu ma mai mira nimc si pana la urma ce conteaza ce spune el,daca are ceva de spus sa spuna daca,cladirea aia a fost ridicata legal sau nu,caci daca societatea asta comerciala nimita Biserica Ortodoxa Romana este scutita de taxe la stat asta nu inseamna ca nici o lege din Romania nu este valabila in fata BOR.
20
5
Daramati dracului cotetul ala!
29
7
"monument" de arhitectura
17
7
Cei cu saivanul ala pe bulevard,se va opune precurvitul la demolare cu curul
20
7
Sa se pronunte instanta in privinta legalitatii constructiei bisericilor din Constanta din ultimii ani.
25
5
Un jeg de cladire
23
6
Sa ma ierte Dumnezeu , dar asta de pe Tomis arata a grajd , nu a biserica !
34
6
cit a platit traseistul de banias sa ne bagati pe git reclamele cu sfinti la fiecare articol ?
16
6
Toti boicoteaza biserica azi,in schimb cand au nevoie tzup tzup la biserica.Ba la botez,ba la inmormantare..Atunci nu mai au o problema cu biserica
11
29
Biserica cu spatele la rasarit
18
3
Sa ma cac in ea.de Biserica. Acolo au loc orgii porno. Preotii fac laba in cor si fur icoanele. Muie.
10
17
Radeti latrina de porci a porcului Teo .turnator la secu indicativ Mache , nume de familie original Porcu Macedon ! Afara din Constanta cu acest porc infractor !
24
9
Sa fie demolata, s-au construit biserici in Constanta una langa alta fara autorizatii.Popi mereu se cred mai presus de lege, tonul il da hotul Teodosie.
36
10
Biserica a dat tonul la constructiile ilegale si o multime de credinciosi au urmat exemplul sfintilor parinti.Sa faci ce zice popa , nu ce face el.Paoate ,asta si spune.Incurcate caile Domnului
38
5
IPS Teodosie sa ne-o suga
21
11
Teodosie este un excrement
33
10
Loc de biserica .ocoleste o. Simplu.
9
35

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614