REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

IPS Teodosie sfinţeşte troiţa de la Spitalul de Psihiatrie

IPS Teodosie sfinţeşte troiţa de la Spitalul de Psihiatrie

Replica API 14 septembrie 2015 | 00:11 288

Aşezată în numele Sfintei Treimi, spre folosul celor suferinzi

Aşezată în numele Sfintei Treimi, spre folosul celor suferinzi

Asociaţia Suflete Deschise şi Arimex Comexim 2000 SRL, în ziua praznicului Înălţării Sfintei Cruci, va ridica o frumoasă troiţă la Spitalul de Psihiatrie din Palazu Mare, secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Monumentul are o înălţime de cinci metri şi reprezintă o sculptură în lemn care înfăţişează răstignirea Mântuitorului Iisus pe cruce, regâsindu-se Ochiul lui Dumnezeu, Sfântul Duh, chipul Maicii Domnului şi a Sfântului Evanghelist Ioan, însemnele Alpha şi Omega, cât şi înscripţia “Nihil Sine Deo” (Nimic fără Dumnezeu). Cu acest prilej, Asociaţia Suflete Deschise şi Arimex Comexim 2000 SRL, împreună cu Arhiepiscopia Tomisului, invită cu drag toţi iubitorii de Hristos să se închine Sfintei Cruci.

Troiţa va fi sfinţită de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, luni, 14 septembrie a.c., ora 15.30. „Aşezată în numele Sfintei Treimi, spre folosul celor suferinzi, a rudelor şi prietenilor acestora care vin să-i viziteze, dar şi a celor ce trudesc în spital, prilej de încântare şi reculegere, troiţa este un medicament pentru vindecarea păcatelor, este alinare, încurajare, speranţă, putere şi iertare. Sfânta Cruce este altarul de jertfă pe care s-a adus ca jertfă pe sine Mântuitorul nostru de bunăvoie.

În ea vedem materializată iubirea lui Dumnezeu faţă de oameni. Dumnezeu este iubire şi ştim că Sfânta Cruce este o mărturie despre iubirea lui Dumnezeu Tatăl, care L-a dat pe Fiul Său ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viată veşnică. Este o mărturie despre iubirea lui Dumnezeu Fiul, care din iubire s-a răstignit pentru noi şi pentru a noastră mântuire. Crucea este faţa lui Dumnezeu îndreptată către oameni, un semn al biruinţei prin Înviere şi o armă asupra Diavolului. Este insăşi chintesenţa vieţii. Este întâlnirea cu Dumnezeu…”, a declarat Petre Preda, deţinătorul firmei de catering care asigură hrana zilnică bolnavilor din spitalele constănţene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367