REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

IPS Teodosie și mai mulți mandatari ai Arhiepiscopiei, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ de DNA

IPS Teodosie și mai mulți mandatari ai Arhiepiscopiei, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ de DNA

Replica API 3 februarie 2017 | 11:39 274

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuat.

De asemenea, trimiși în judecată, în stare de libertate, au fost trimiși Ciprian Ioan Cojocaru, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Stere Beca, la data faptelor mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, Aurelian Ștefan, la data faptei mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2010 – 2016, inculpatul Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalți inculpați, a folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. În documentele prezentate la A.P.I.A., inculpații au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafețe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită „Ferma 3” – Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanța), având categoriile de folosință „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi. De asemenea, un alt aspect fals prezentat în declarațiile depuse a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC), printre care și evitarea instalării vegetației nedorite, în condițiile în care respectivele parcele erau abandonate și invadate cu astfel de vegetație pe toată durata formulării cererii și obținerii fondurilor. Faptele au avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafață unică (SAPS), totalizând 1.392.964 lei, după cum urmează: în anul 2010 – 142.988,37 lei, în 2011 – 184.610,27 lei, în 2012 – 239.732,26 lei, în 2013 – 262.267,07 lei, în 2014 – 281.733,52 lei, în 2015 – 281.633,28 lei. În anul 2016 plățile nu au fost autorizate, prin urmare, raportat la acel an, fapta a rămas în faza tentativei. Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.392.964 lei. În cauză s-a dispus instituirea unor măsuri asiguratorii constând în poprirea conturilor deținute de inculpatul Petrescu Teodosie și de persoanele responsabile civilmente, respectiv Arhiepiscopia Tomisului și Așezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei”. Față de fapta de luare de mită reținută anterior în sarcina inculpatului Petrescu Teodosie s-a dispus clasarea cauzei. Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța, cu propunerea de a se menține măsura preventivă și măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la bulau cu popa si mare atentie daca scapa sapunul...
1
0
Am sa redau mai jos o strofa din imparat si proletar a lui M.Eminescu in care se poate citi ce inseamna religia.Religia o fraza de dansii inventata Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug, Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata, Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata, Ati mai purta oasanda ca vita de la plug? Acesta este popa petrescu cel cu barba nespalata de mult
1
0
La Multi Ani ! Cu executare !
5
0
Biserica,trebuie,sa,-si,faca,ordine,si,curatenie,-nu,emite,chitante,-banii,circula,neimpozati,-cica,datorita,lui,dzeu
5
0
spagoveanu l-a instruit i rele si pe yusuv murat ,care se intrce cj popa teo la furat,pt ca are multe amsnte si copii de itretinut
3
0
Slujitorul Domnului Drac "si-a aranjat deja cartile" asa ca Justitia johannista ii va darui acestei satane in sutana un simplu 2 ani cu suspendare..desigur NU pe cruce si nu in streang, cum ar fi normal pentru un astfel de talhar..Cu alte cuvinte, Prea Inalt Impielitzatul Barba-Cot va iesi "basma curata", putand sa-si continue nestingherit opera de adunare a argintilor pentru statiunea lui turistica de la Suceava..Apara Doamne si Pazeste!
4
2
acesta teodosie nu este ,,om,,e dracul,sarsaila,mamona pe pamant........si alti acoliti de a lui....
9
0
Ba boule, tu chiar crezi ca exista dumnezeu?
2
5
NU I SE VA INTAMPLA NIMIC !!! VA ASIGUR !!! E DOAR DE IMAGINE ACEST CIRC CA SI SLUJBELE PE CARE LE FACE CA LA OPERA.
4
0
Felicit DNA-ul, Bravo ! Sa se faca dreptate, La multi ani cu executare ! Sa-si ia si mantia rosie..., si slugile care-i canta in struna. Hotii, penalii !!
9
1
Doamne,nu mi vine sa cred ca vad asa ceva in ziar;tineati niste slujbe, predici, si cuvinte de invatatura dupa maslu,exemplare,ce rar am mai intilnit;Pacat.Sper sa nu fie adevarat.Sa va ajute bunul Dumnezeu!
2
6
Preasfintite, sapun cu Ph scazut iti urez!!! In rest, Dumnezeu sa te ajute!
6
0
Si fanfara frumos va canta : Spagovene , la mititica vei intra ! Iar vietasii de la Poarta Alba , sapunul il vor muia ... Ce vremuri vor veni !
7
0
Dumnezu nu doarme. La cat de mult rau a facut Teodosie, ii urez din suflet, La Multi Ani......cu executare.
18
1
Mai stii gunoiule cand un preot pe care il suspendasei iti spunea sa il lasi in pace ca nu a facut nimic? Iata boule unde s-a ajuns si tu te dadeai mare si spuneai ca e prost.
21
0
Acest gunoi de popa barbos trebuie sa plateasca pentru toate relele facute.
24
1
Spagoveanul si Tanasescul sunt satanele vietii publice constantene . Amandoi la bulau . Ce asteptati sunt de baietii de acolo ...
22
1
Asta este denumirea CORECTA !INCULPAT ! Calitatea de IPS si popa sia pierdut o la Medgidia cand cu buna stiinta a varsat potirul cu Sf Impartasnaie pe covoare fapt sub incidenta canoanelor BOR de caterisire ,afurisanie si blestem . Deci Teoodosie neica nu IPS Teodosie !Asa i Tanasescule ......?
21
1
Felicitari Directiei Nationale Anticoruptie pentru activitatea sa si pentru identificarea si ducerea in fata judecatii a tuturor hotilor care au saracit aceasta tara si oamenii de rand.
34
1
NU TE LASA !!!!!!
31
1
Iata de ce lumea este dispusa sa stea noaptea pe astazi, DNA face curatenie in societate ca nimeni altu.
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218