REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Iranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj

Iranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj

Replica API 18 septembrie 2019 | 00:00 256

foto impala.pt

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi deţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj, a raportat marţi agenţia iraniană Tasnim citându-l pe purtătorul de cuvânt al Autorităţii judiciare, Gholamhossein Esmaili, informează AFP.

Esmaili a anunţat că motivul arestării celor trei australieni l-au constituit acţiuni de spionaj şi efectuarea de fotografii în zone militare, precizează Tasnim, agenţie de presă apropiată ultarconservatorilor.

Esmaili nu a identificat persoanele reţinute şi nu a dat detalii despre momentul în care au fost arestate.

Ministerul de externe al Australiei a anunţat că oferă asistenţă consulară familiilor a trei australieni reţinuţi în Iran după ce ziarul britanic The Times a relatat că două femei cu dublă cetăţenie britanică şi australiană şi iubitul australian al uneia dintre ele au fost reţinuţi în Iran.

Ziarul citat nu a identificat persoanele cu dublă cetăţenie, britanică şi australiană, la cererea Ministerului de Externe britanic şi a indicat că guvernul australian a preluat ambele cazuri.

În schimb, Canberra a anunţat că doi dintre australienii arestaţi sunt un cuplu de turişti, Jolie King şi Mark Firkin, originari din Perth (vest). A treia persoană a fost identificată drept universitară, Kylie Moore-Gilbert, specializată în politica Orientului Mijlociu (OM) şi mai precis în cea a ţărilor din Golf. Aceasta din urmă ar fi arestată de "mai multe luni" în Iran, din motive care rămân vagi, iar arestarea ei nu ar avea nimic de-a face cu cea a celor doi compatrioţi ai săi.

Marea Britanie a indicat miercuri că a comunicat ambasadorului Iranului preocuparea în legătură cu situaţia celor două persoane cu dublă cetăţenie britanică şi australiană reţinute în Iran.

Potrivit agenţiei Tasnim, preluată de AFP, aceste cazuri fac obiectul a două dosare separate şi cei trei australieni "sunt în aşteptarea procesului lor". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920