REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Isărescu, despre atacul cibernetic: Apariţia unei crize globale nu este exclusă

Isărescu, despre atacul cibernetic: Apariţia unei crize globale nu este exclusă

Replica API 16 mai 2017 | 02:06 437

Apariţia unei crize pe plan global, la care nu s-ar aştepta nimeni, nu este exlusă, în contextul recentelor valuri de atacuri cibernetice, a declarat luni guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cel mai recent atac cibernetic la nivel global, efectuat prin intermediul instrumentului ransomware WannaCry, este, oficial, cel mai amplu atac din istorie, cu peste 200.000 de oameni şi 10.000 de instituţii din cel puţin 150 de ţări afectate la sfârşitul săptămânii trecute.

În acest context, Isărescu nu exclude apariţia unei crize la nivel global, subliniind că, acum trei ani, a fost întrebat dacă România este pregătită în cazul izbucnirii unui război cibernetic.

”Văd o răbufnire în privinţa atacurilor cibernetice. Acum trei ani, m-a întrebat un coleg dacă suntem pregătiţi de un razboi cibernetic. O criză la care să nu te aştepţi nu este exclusă”, a declarat Isărescu, potrivit News.ro.

WannaCry a profitat de o breşă de securitate din sistemele de operare Windows şi preia controlul asupra fişierelor de pe calculatoarele infectate şi le criptează fără implicarea utilizatorului. Pentru decriptarea datelor, se cere o recompensă – în acest caz 300 de dolari plătiţi în Bitcoin.

În ciuda amplorii fără precedent, experţii în securitate cred că atacatorii au primit doar 20.000 de dolari până acum, ceea ce poate sugera că nu beneficiile financiare stau la baza acestui atac.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca evreii i-au dat ma-tii la muie iar acum iti dau tie . MOS DE 90 ANI PARANOIC , ALTCEVA MAI STII ,ACELASI LUCRU SPUI , DU-TE IN PULA MEA PE BUZELE TALE , MAI GANDESTE ....
0
0
esti cel mai mare mafiot cretin pe acest pamant romanesc ! Da-ti dreku demisia sa nu mai auzim atatea cretinisme din muia ta de hot mafiot !
3
0
Murgule,te- a atacat cibernetic niste babe in retea imprastiata pe sant care au miros a oaierless
2
1
nea jidanescu care criza te-a afectat pe dumneata ca sa te afecteze asta.faci ce vrei de pe vremea lui ceusescu,aurul tarii l-ai trimis in londra,nu la rusi ca si antemergatorii,fata se tine de ilegalitati,ai bani,care zici ca-s din salariu,si pentru mosad si pentru cabala,brava la tine ,prost e ala care te tine
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108