REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Isărescu: Nu am văzut niciodată în 27 de ani o situație macroeconomică mai bună, dar nici riscuri mai mari

Isărescu: Nu am văzut niciodată în 27 de ani o situație macroeconomică mai bună, dar nici riscuri mai mari

Replica API 23 mai 2017 | 01:47 434

Nu am văzut niciodată în 27 de ani o situație macroeconomică mai bună în România, dar tot la fel de adevărat este că nu am văzut riscuri mai mari, a declarat luni, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, la "Forumul Pieței Financiare" organizat de Asociația Română a Băncilor.

"În cariera într-adevăr cam lungă pe care o am în această poziție nu am văzut niciodată, dar absolut niciodată în 27 de ani, o situație macroeconomică mai bună, dar tot la fel de adevărat că nu am văzut riscuri mai mari. Nu este o contradicție, nu este un conflict. Când ajungi așa mai sus, ca să folosesc o metaforă, riscul unei căderi este mai mare și efectele sunt mai mari. Cu alte cuvinte noi trebuie să continuăm, că nu o să stagnăm de frica riscurilor, să ne asumăm riscuri în condiții de prudență mai mare. Nici acest lucru nu este un mesaj contradictoriu", a declarat Mugur Isărescu.

Acesta a precizat că din punctul de vedere al mai multor indicatori se poate vorbi de un restart al creditării.

"După o criză financiară este cunoscut că reluarea creditării, de regulă, nu se face prima iar reluarea creșterii la început nu se bazează pe creditare. Cam așa se întâmplă în majoritatea țărilor și dacă ne uităm la comportamentul de prin alte țări cam așa se întâmplat peste tot. Faptul că am avut în ultimii ani o descreștere a intermedierii financiare până la niveluri scăzute record, ca să spunem așa, din punct de vedere european, nu este în afară de un scenariu să îl numesc și eu european și internațional. Cam așa se întâmplă după o criză financiară majoră", a spus Isărescu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un fascist deghizat!
0
0
asta la cat rahat mananca bea cam putina apa,oare crede si el asemenea minciuni.Au vandut tara si tot ce era mai bun in ea toti dunt niste jartele penale totul pt.ei -ti se face greata
0
0
Sange in instalatie va avea doar un conducator simplu fara nume si care nu are bani sa apara la tv.Dar nu santem pregatiti.
1
0
ai dreptate doar in privinta lui isarescu , dar ce pizda ma-tii ai cu restul care ti-au asigurat integritatea teritoriala si pacea in tara ca altfel mureai in pula mea in transee , si tu si ma-ta aia prostanaca , cea care nu iti explica unele lucruri .
2
1
Masonul a inceput sa plateasca ca Dzeu nu doarme,v-am zis de vreo 2-3 luni.Va pleca de la banca in curand, poza e veche.Dar a nenorocit mil romani, tinandu-ne cu salarii min pe econ ca in Somalia, dar toate facturile si costurile le-a aliniat din 90 cu UE.A facut doar jocul managerilor masoni care conduc aproape toate bancile comerciale,toate multinationalele incepand cu telefoniile mobile,curentul electric,gazele,etc.Doar fratii lui masoni au prosperat,romanii fiind efectiv sclavii lor.El nu cunoaste economia reala,viata de zi cu zi a noastra,cei cu 1000lei pe luna,ei sunt izolati de lume,nu
5
0
Deci slugoiul israelinor a primit ordin sa faca o declaratie....vai capu lui.oricum tarisoara noastra,atita timp cit cei care ne conduc nu au singe in coaie,va fii condusa de afara...........
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614