REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Isărescu: Salariile ar trebui să crească prin forţa pieţei, nu să fie majorate de către politicieni

Isărescu: Salariile ar trebui să crească prin forţa pieţei, nu să fie majorate de către politicieni

Replica API 26 octombrie 2018 | 00:00 338

Salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea, o consecinţă dramatică fiind ca acestea să fie majorate de către politicieni, şi nu prin forţa pieţei, a declarat, joi, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul unei conferinţe de specialitate, scrie Agerpres.

"În România, ne confruntăm cu o serie de provocări, care cu siguranţă nu sunt numai aici, ci şi la nivelul Uniunii Europene. Una dintre consecinţele dramatice ar fi ca salariile să fie majorate de către politicieni, şi nu prin forţa pieţei. Ne confruntăm, de asemenea, cu problema migraţiei. Avem peste 3 milioane de români, un procent semnificativ din totalul populaţiei apte de muncă, care au plecat din ţară pentru a se stabili în alte state membre. Într-o ordine firească, salariile ar trebui să crească odată cu productivitatea şi astfel să devenim competitivi. Vorbind despre infrastructură, vreau să menţionez că aceasta este esenţială pentru a conecta diferite regiuni, regiuni din care şi România face parte. Pentru a avea o economie solidă este important să menţinem o perspectivă în care să implementăm reforme politice coerente. România are nevoie de o convergenţă economică stabilă. Este singura cale prin care putem ajunge la destinaţie", a afirmat Isărescu.

În viziunea guvernatorului BNR, România are trebui să monitorizeze implementarea reformelor structurale, lucru esenţial pentru a atinge convergenţa şi a avea o creştere economică durabilă.

"Noi ar trebui să mergem împreună, pentru a avea un mediu economic flexibil. În altă ordine de idei, trebuie să monitorizăm politicile ciclice incluse în reformele structurale. În general, reformele structurale sunt esenţiale pentru atinge convergenţa asigurând o creştere economică durabilă şi o economie mai flexibilă pentru a face faţă şocurilor asimetrice şi pentru a beneficia de intrarea în zona euro.

Banca Naţională a României (BNR), în colaborare cu European League for Economic Cooperation - România (ELEC - România), organizează, joi, conferinţa 'The Danube Triangle', cu tema "Convergence towards euro enlargement'.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce trebuie sa inteleaga si patronii ca grilla de salarizare din 90 Nu mai poate sa fie folosita in 2018 adica sa platesti un angajat cu 100 de dollari pe luna ,iar la urma scriu ziarele sunt locuri de munca da nu sunt angajati ,niste mingi ridicate la fileu.Poate intelegeti ce vreau sa spun ,numai bine.
4
0
Vrei productivitate? Cand erai prim-ministru, tu ai dat liber la export de fier vechi si s-au distrus fabrici, ferme, sisteme de irigatii de pe milioane de hectare. Sub bagheta ta de dirijor. Tradatorule!
4
0
schimba politica monetara si atunci osa dicteze piata cresterea salariilor dar omenirea nu stie se iau dupa balariile tale fa ca la turci intri in magazin negociezi si platesti in orice moneda dar pierzi tu cap sec
4
0
Leul s-a devalorizat cu 2%, salariile au crescut cu vreo 15%. Ciocul mic, puturel!
1
7
Productivitatea in Romania e la fel de mare ca in UE, dar companiile occidentale o calculeaza cum le convine lor, ca sa justifice salariile de 4-5 ori mai mici pe care le platesc angajatilor romani. La Dacia e aceeasi productivitate ca la Renault sau Volkswagen. Dar profitul e gras. Numai guvernul poate forta cresterea.
7
0
pai anul asta salariile s-au marit in ianuarie iar el a devalorizat leul inca din noiembrie si ne da noua lectii. daca nu ai bani sa cumperi micul producator nu vinde si da faliment iar economia locala moare, e simplu nu? traiesc doar multimationalele.
6
0
Sa te duci dracu de comunist. Cum plm sa ai ma economie solida daca nu ai cu cine sa muncesti ca oamenii pleaca sau sunt angajati la negru! Bai astia nu realizeaza ce vorbesc. Sincer nu vezi ca toti sunt numai nepoti si cumetrii pe unde te duci.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108