REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Își va păstra Ionel Chiriță funcția de președinte la Asociația Orașelor?

Își va păstra Ionel Chiriță funcția de președinte la Asociația Orașelor?

Ana Maria LIPAN 28 ianuarie 2023 | 00:00 1305

Ionel Chiriță, fostul primar din Hârșova, este la cuțite cu Adrian Teban, primarul orașului Cugir din județul Alba, aflat la conducerea Asociației Orașelor din România. După ce a fost concediat din funcția de președinte executiv de către Adunarea Generală a AOR, conform unor dispoziții date de Teban, președintele organizației, Chiriță a acționat în instanță pentru anularea documentelor. Următorul termen de judecată va avea loc pe 30 ianuarie a.c., dosarul fiind înregistrat pe data de 17 noiembrie 2022, pe rolul Tribunalului Constanța. Avizul de concediere al acestuia are ca termen luna februarie.

isi va pastra Ionel Chirita functia de presedinte la Asociatia Oraselor?Ionel Chiriță și Adrian Teban

Prin definiție Asociația Orașelor din România (A.O.R.) este o organizație non-guvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ, ce reprezintă interesele celor 216 de unități administrativ-teritoriale cu statut de oraș din România. În spatele devizelor acesteia ascunzându-se un conflict intern greu de înțeles. Tensiunile din cadrul acesteia au început să iasă la iveală în vara anului 2022 când Ionel Chiriță, fostul primar din Hârșova, a acționat în vederea destituirii lui Adrian Teban, primar al orașului Cugir, din județul Alba, din funcția de președinte al Asociației. Pe lângă eșecul pe care l-a suferit, Chiriță a fost în final și concediat.

Ionel Chiriță, președintele executiv aflat în preaviz de concediere până în luna februarie a.c., a făcut în trecut o serie de declarații pentru Replica, din spusele sale reieșind faptul că unicu motiv a concedierii sale ar fi dorința lui Teban de a-l înlătura din funcție, decizia luată de către Adunarea Generală fiind o mașinație a acestuia.

isi va pastra Ionel Chirita functia de presedinte la Asociatia Oraselor?
Fostul primar din Hârșova îl mai acuză pe Teban și de exercitarea unor abuzuri în funcție, pe lângă slaba performanță a Asociației Orașelor din România, acesta fiind principalul motiv pentru care Chiriță s-a răzvrătit împotriva conducerii în anul 2022. Așa-zisul complot însă a condus la concedierea sa. Acesta susține însă că documentele ar fi falsificate și consideră că i se va face dreptate, urmând ca Teban să civil, administrativ și penal pentru faptele de care e acuzat.

Drept urmare, Chiriță a acționat în instanță Asociația Orașelor din România, dosarul fiind înregistrat pe data de 17 noiembrie 2022, pe rolul Tribunalului Constanța. Următoarea ședință urmează să aibă loc pe 30 ianuarie 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218