REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ISJ Constanța și Consiliul Județean al Elevilor caută soluții pentru optimizarea învățării online

ISJ Constanța și Consiliul Județean al Elevilor caută soluții pentru optimizarea învățării online

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 801

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Constanța, solicită sprijinul tuturor agenților economici și al reprezentanților comunității constănțene care vor să se alăture eforturilor Ministerului Educației și Cercetării de a găsi soluții pentru elevii aflați într-o situație de vulnerabilitate educațională. Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate/ recondiţionate şi în bună stare de funcţionare, cu o posibilă conectare la reţeaua de internet, vom putea asigura continuarea învăţării la distanţă în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Suspendarea cursurilor şcolare a determinat adaptarea sistemului de învăţământ şi adoptarea unei strategii de învăţare online, pentru a le permite elevilor continuarea studiilor la distanţă şi menţinerea conectării cu profesorii şi colegii de clasă. La nivelul judeţului Constanţa, există elevi pentru care accesul la platformele de învăţare online este mai dificil și, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învățării. Așadar, în această perioadă în care sunt promovate şcoala şi învăţarea la distanţă, clasele virtuale, utilizarea platformelor şi a resurselor educaţionale deschise, soluţia, pentru aceşti copii ai comunităţii judeţului Constanţa, ca sloganul #staiacasă-şcoaladeacasă# să fie real, o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfăşurării educaţiei online.

În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean al Elevilor Constanța realizează acest demers de identificare a unor potențiali donatori de echipamente și servicii pentru elevii din județul nostru.

"Pe această cale dorim să le mulțumim reprezentanților elevilor pentru responsabilizare și implicarea susținută. De asemenea, facem apel către toți partenerii media în vederea promovării acestei inițiative, având certitudinea că sprijinul fiecărui membru al comunității constănțene contează enorm în această perioadă. Solidarizându-ne demersurilor întreprinse de autoritățile administrației publice centrale, prin acțiunile noastre conjugate vom găsi soluția oricărei probleme" a afirmat inspectorul Școlar General, prof. Sorin Mihai.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prea putini profesori chiar doresc sa ofere ceva elevilor in aceasta perioada. Marea majoritate o privesc ca pe un concediu platit. A se vedea ce hal de scoala se face la Mircea, cel mai tare liceu, vorba ceea.
0
0
Doamna ministru a anuntat un plan . Pentru examene materia este parcursa, la teze este in regula . Voi pentru cine va agitati ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102