REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Israel: A fost arestat guvernatorul palestinian al Ierusalimului

Israel: A fost arestat guvernatorul palestinian al Ierusalimului

Replica API 15 octombrie 2019 | 00:00 290

Forţele israeliene l-au arestat pe guvernatorul Autorităţii Palestiniene al Ierusalimului într-un raid desfăşurat luni dimineaţă devreme, au anunţat surse israeliene şi palestiniene, citate de Xinhua.

Poliţia israeliană a confirmat că Adnan Ghaith, un înalt oficial palestinian, a fost reţinut dar nu a dezvăluit motivul arestării. Potrivit forţelor de securitate palestiniene, Ghaith a fost arestat într-un raid asupra casei sale din Silwan, un cartier palestinian din Ierusalimul de Est.

Au fost arestaţi de asemenea Shadi Mutawar, secretar general al mişcării Fatah din Ierusalim, şi Yasser Darwish, secretar general al mişcării Fatah în Isawiya, un cartier palestinian din Ierusalimul de Est.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru France Presse că "doi reprezentanţi au fost arestaţi de poliţie şi interogaţi", fără detalii suplimentare.

Cei trei au fost arestaţi de mai multe ori pentru colaborare cu serviciile de securitate palestiniene şi obstrucţionarea vânzării de case şi proprietăţi palestiniene în oraş către asociaţii de colonişti, potrivit Israelului.

Ghaith a fost chemat la interogatoriu pe 25 septembrie, suspectat de încălcarea unei legi israeliene ce interzice activităţile Autorităţii Palestiniene în Ierusalim.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est, împreună cu restul Cisiordaniei şi Fâşia Gaza, în războiul din Orientul Mijlociu din 1967. La scurt timp, a anexat Ierusalimul de Est susţinând că face parte din "capitala sa indivizibilă", care nu a fost niciodată recunoscută de majoritatea comunităţii internaţionale, în timp ce palestinienii văd Ierusalimul de Est drept capitala viitorului lor stat independent, aminteşte Xinhua.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614