REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Israel: O adolescentă israeliană, ucisă într-o explozie în apropierea unei colonii în Cisiordania

Israel: O adolescentă israeliană, ucisă într-o explozie în apropierea unei colonii în Cisiordania

Replica API 24 august 2019 | 00:00 263

O adolescentă israeliană a fost ucisă vineri, iar tatăl şi fratele ei au fost răniţi de un dispozitiv exploziv improvizat palestinian lângă colonia Dolev din Cisiordania ocupată, au informat oficiali israelieni, citaţi de Reuters.

În momentul exploziei, familia vizita o zonă cu izvoare frecventată de turişti.

Armata israeliană a declarat că atacul este considerat unul terorist. Nu este clar deocamdată dacă dispozitivul fusese plantat dinainte sau a fost aruncat.

Serviciul de ambulanţă a confirmat că tânara de 17 ani Rina Shnerb a decedat la locul exploziei, iar tatăl şi fratele ei - rabinul David Eitan, de 46 de ani, şi Dvir, de 21 de ani, potrivit presei - sunt în stare gravă.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a transmis condoleanţe familiei şi a declarat că forţele de securitate îi caută pe atacatori, adăugând că 'braţul lung al Israelului îi ajunge pe toţi cei care încearcă să ne ia vieţile, şi ne vom regla socotelile cu ei'.

Armata israeliană a încercuit rapid zona din jurul izvorului Ein Bobin de lângă satul palestinian Deir Ibzi, blocând drumurile şi percheziţionând perimetrul.

În zonă au avut loc anul trecut ciocniri între israelienii şi locuitorii satului palestinian, care i-au acuzat pe colonişti că încearcă să le ia pământurile, inclusiv sursele de apă.

Un student israelian, Danny Gonen, a fost ucis în acelaşi loc în 2015 într-un atac revendicat de o grupare care s-a declarat afiliată mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a salutat recentul atac, dar nu şi-a asumat responsabilitatea lui, avertizând Israelul 'să nu ia cu asalt Ierusalimul şi locurile noastre sacre'. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102