REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Israel: Prima manifestaţie anti-Netanyahu, la Ierusalim, după impunerea carantinei

Israel: Prima manifestaţie anti-Netanyahu, la Ierusalim, după impunerea carantinei

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 752

Mai multe mii de manifestanţi s-au adunat duminică seară la Ierusalim pentru a cere plecarea premierului israelian, Benjamin Netanyahu, inculpat pentru corupţie şi acuzat de gestionare deficitară a crizei sanitare, în contextul în care ţara este din nou în carantină generală de vineri, notează AFP, citată de Agerpres.

Manifestaţiile au fost autorizate în pofida carantinei, în cadrul căreia israelienii îşi pot părăsi domiciliul pe o rază de un kilometru pentru a se relaxa, dar mai departe numai pentru a merge la cumpărături sau la muncă dacă profesia lor este considerată esenţială.

Protestatarii au fost la fel de numeroşi duminică seară ca şi la manifestaţiile precedente, organizate în fiecare sâmbătă de aproape trei luni în faţa reşedinţei lui Benjamin Netanyahu la Ierusalim, în pofida noilor restricţii, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse.

Ei au purtat măşti, dar nu au respectat mai mult decât la manifestaţiile precedente măsurile de distanţare socială impuse pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Poliţia a informat că baricadele pe care le-a amplasat la locul desfăşurării manifestaţiei au fost îndepărtate de protestatarii care "nu au respectat regulile".

Un şofer care a încercat să-şi folosească maşina ca berbec împotriva baricadelor poliţiei din vecinătatea locului manifestaţiei a fost arestat de forţele de ordine care nu au oferit însă detalii despre incident sau identitatea individului.

Israelul, una din ţările cu cea mai mare rată de contaminare cu coronavirusul la nivel mondial în ultimele două săptămâni, a intra în carantină vineri, prima zi din perioada sărbătorilor evreieşti, provocând nemulţumirea unei mari părţi a populaţiei.

Carantina generală prevăzută pentru trei săptămâni coincide cu sărbătorile evreieşti Rosh Hashanah (Anul Nou, celebrat la sfârşitul săptămânii trecute), Yom Kippur (Ziua Ispăşirii) şi Sukkot (sărbătoarea corturilor).

La începutul lui septembrie, autorităţile au impus mai întâi o carantină parţială în zonele cu cele mai ridicate rate de contaminare, în majoritate localităţi locuite de evrei ultrareligioşi sau arabi israelieni.

Israelul, ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat 187,396 de cazuri de coronavirus, dintre care 1.236 de decese.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102