REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Istericale la Curtea de Apel: Izaura Anghel a ameninţat că-şi dă foc!

Istericale la Curtea de Apel: Izaura Anghel a ameninţat că-şi dă foc!

Replica API 5 februarie 2016 | 22:57 253

Dosarul „Şantaj la Mircea Băsescu”

Dosarul „Şantaj la Mircea Băsescu”

Izaura Anghel (sursa foto: sursazilei.ro)

Scandalul dintre Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial atinge cote maxime! Fratele fostului preşedinte al României a depus o nouă plângere la DNA, împotriva Izaurei Anghel. Băsescu susţine că aceasta încercat să cumpere influenţă în 2011 şi în 2012. Fratele fostului preşedinte a ţinut să precizeze că există şi anumite înregistrări care-i susţin afirmaţiile, că are dovezi potrivit cărora Izaura ar fi dat şpagă pentru a-şi socate tatăl din puşcărie. Mircea Băsescu a ajuns, joi, 4 februarie, la Curtea de Apel Constanţa, în dosarul familiei lui Bercea Mondial. Instanţa ierarhică judecă recursul formulat de familia lui Bercea Mondial, în dosarul în care Mircea Băsescu susţine că ar fi fost şantajat de familia lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.

Tribunalul Constanţa i-a condamnat, în octombrie 2015, pe Angel Florin la 12 ani 11 luni şi 20 zile; Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial - 4 ani ani şi 6 luni; Anghel Fănica, soţia lui Bercea - trei ani şi 9 luni, toţi, cu executare, iar Izaura Anghel, soţia lui Marius Constantin, la 4 ani, 5 luni şi 10 zile, sub control judiciar; Anghel Grinică Ion - 6 luni prin măsură educativă neprivativă de libertate. Un nou termen a fost stabilit pentru 31 martie.

De menţionat că familia lui Bercea trebuie să-i plătească lui Mircea Băsescu, în total, 5.000 de euro daune morale. Joi, în faţa instanţei a ajuns şi Izaura Anghel, care a ameninţat că îşi va da foc! Aceasta a precizat că nu este de acord ca dosarul să fie judecat de judecătorul desemnat, menţionând că acesta din urmă ar fi luat bani. Judecătorul desemnat să analizeze dosarul de recurs este Cristian Deliorga, cel despre care rudele lui Bercea Mondial au susţinut că a fost sunat de Mircea Băsescu în prezenţa lor.

În replică, Băsescu le-a declarat jurnaliştilor că nu a vorbit niciodată cu judecătorul. "Nu am vorbit cu judecătorul niciodată. Normal că îl cunosc. Stau în Constanţa. Izaura minte, poate să spună ce vrea", a spus Mircea Băsescu. Mai mult, cel dimn urmă a anunțat că a formulat un nou denunț la DNA, săptămâna trecută, împotriva Izaurei. Susține că a încercat să cumpere influență, în 2011, și în 2012. Băsescu anunță că există și anumite înregistrări care-i susțin afirmațiile.

"Este reiterarea plângerii din 2013, în care Mircea Băsescu a formulat plângere pentru şantaj şi pentru cumpărare de influenţă împotriva membrilor familiei Anghel, plângere care s-a soluţionat doar cu privire la inculpatul Anghel Florin, fiul lui Bercea Mondial. Am formulat o nouă plângere pentru că nici prima şi nici a doua, din 2014, nu au fost avute în vedere de către autorităţi", a declarat avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă.

„Sunt înregistrările făcute la Ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt în ceea ce-l priveşte pe Anghel Sandu. La momentul arestării lui, a fost interceptat o perioadă, atât Anghel Sandu, cât şi membrii familiei. Din acele înregistrări reiese că Anghel Sandu i-a instigat pe membrii familiei la cumpărare de influenţă, în încercarea de a ieşi din închisoare“, a continuat apărătorul.

Mircea Băsescu, condamnat la 4 ani cu executare

Precizăm că Mircea Băsescu a fost, și el, condamnat de instanța de fond, pe 8 ianuarie a.c., la 3 ani cu executare, în dosarul în care e cercetat, alături de Marian Căpățână, pentru infracţiuni de corupţie, fiind acuzaţi de procurorii DNA că ar fi luat mită de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l ajuta pe cel din urmă să scape de o condamnare. Ambii au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, fiind comndamnați de Tribunalului Constanţa, pe 8 ianuarie a.c., la 3 ani cu executare.

Mirela Sorina PACAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367