REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Istoria se repetă la Valu! Poliţiştii au reuşit să prindă un scandalagiu, dar a fost lăsat în libertate

Istoria se repetă la Valu! Poliţiştii au reuşit să prindă un scandalagiu, dar a fost lăsat în libertate

Replica API 13 mai 2015 | 00:00 164

Haos în bar!

Haos în bar!

Istoria se repetă la Valu lui Traian! Oamenii legii au reuşit să prindă şi a doua persoană care fugise după ce fusese implicată într-un scandal, dar judecătorii au decis că nu prezintă un pericol public, motiv pentru care au lăsat-o sub control judiciar.

Este vorba despre Cătălin Dincă, prins pe 11 mai. Tot atunci a fost prezentat Judecătoriei Constanţa. Poliţiştii Secţiei 1 Rurale Constanţa au identificat şi reţinut un bărbat de 29 de ani, din Valu lui Traian, Cătălin Dincă, posesor al unui mandat de arestare preventivă. Persoana în cauză a fost depusă în Centrul de Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, dar nu pentru mult timp, întrucât, la aceeaşi dată, magistraţii au decis să-i înlocuiască măsura preventivă cu controlul judiciar.

“Înlocuieşte măsura arestării preventive, prevăzută de art. 223 C. proc. pen., luată faţă de inculpatul Dincă Cătălin (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului Dincă Cătălin (…)”, potrivit portalului instanţelor. Menţionăm că aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Florin Zlate, implicat în acelaşi scandal din bar.

El fusese prins de poliţiştii din Valu lui Traian pe 30 martie anul curent, pe numele său existând mandat de arestare. Însă, surpriza avea să vină tot în aceeaşi zi, când Judecătoria Constanţa a decis să-l lase în libertate, sub control judiciar. “Înlocuieşte măsura arestării preventive, prevăzută de art. 223 C. proc. pen., luată faţă de inculpatul Zlate Florin, cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Dispune punerea în libertate a inculpatului Zlate Florin (...), de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 71/UP/14.03.2015, emis de Judecătoria Constanţa, dacă nu este arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, potrivit portalului instanţelor.

Din probele administrate de procurori s-a reţinut că în data de 8.03.2015, în intervalul orar 02.30 - 02.50, în timp ce se aflau în Clubul Art`S Club situat în comuna Valu lui Traian, strada Anasonului, nr. 4-6, prin exercitarea de violenţe asupra bunurilor, indivizii au provocat distrugerea acestora şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, context în care le-au agresat pe persoanele vătămate Ionuţ Manolache şi Arthur Nicolae Racu. Agresorii sunt: Nicolae Pascu, Lucian Lupu, Doru Comăncianu, Cătălin Dincă şi Florin Zlate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367