REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!

ISU Dobrogea cere pompieri şi dotări de la alte inspectorate, din ţară!

Replica API 20 aprilie 2019 | 00:35 536

Pregătiri pentru sezonul estival!

Pregătiri pentru sezonul estival!

Sezonul estival 2019 se apropie, astfel că asemenea tuturor instituțiilor de la malul mării, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a început demersurile pentru punerea în funcțiune a punctelor temporare de stingere, a punctelor de prim ajutor și inclusiv a unor puncte de salvare acvatică, astfel încât să se intervină într-un timp optim la solicitări. ISU Dobrogea se confruntă însă cu o mare problemă: nu are personal și tehnică suficientă pentru toate aceste puncte temporare, necesare în timpul verii!

Pentru asigurarea unui timp de răspuns optim la solicitările celor care se află în situații în care le este pusă viața în pericol, în timpul verii, conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea arată că este necesară înființarea mai multor puncte temporare.

Astfel, au fost demarate demersurile pentru operaționalizarea a nouă puncte temporare de stingere a incendiilor – în comuna Cogealac, în comuna Crucea, comuna Adamclisi, comuna Băneasa, la Valea Dacilor, în stațiunea Mamaia, în Techirghiol, în comuna Costinești, în Vama Veche, iar pentru sfârșiturile de săptămână, este avută în vedere și comuna Mihail Kogălniceanu; a opt puncte de prim ajutor, pe plajele din Mamaia Nord, Mamaia, stațiunea Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn, Vama Veche și Corbu, dar și a cinci puncte de salvare acvatică în Portul turistic Tomis, Portul Belona din Eforie Nord, Portul Turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

„La ora actuală, cu încadrarea de personal și tehnica din dotare, ISU Dobrogea se află în imposibilitate operaționalizării acestor puncte, motiv pentru care a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență suplimentarea forțelor și mijloacelor unității noastre cu personal și tehnică de la alte inspectorate județene”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea către Instituția Prefectului Constanța, instituția desemnată să supravizeze pregătirile pentru sezonul estival.

„Pentru executarea controalelor de prevenire la unitățile de alimentație publică și de turism s-a solicitat suplimentarea cu patru inspectori de prevenire”, au mai aratăt reprezentanții inspectoratului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Porno face apel la slugoiul Bobono igsu..
1
0
Ar trebui permanente nu doar temporare
3
1
Sunt capete luminate la conducerea igsu.or sa lucreze pompierii nonstop.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367