REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ISU ne recomandă să prevenim ghinionul, ziua informării preventive având ca logo o pisică neagră

ISU ne recomandă să prevenim ghinionul, ziua informării preventive având ca logo o pisică neagră

Replica API 13 mai 2014 | 00:00 244

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează "Ziua informării Preventive". Desfăşurate sub sloganul "Preveniţi ghinionul", având ca logo pisica neagră, activităţile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Marţi, 13 mai a.c., sediile inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă/subunităţilor de intervenţie locale şi cel al municipiului Bucureşti îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. Totodată, în zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă şi exerciţii demonstrative de stingere, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă. Ca atare, marţi, 13 mai 2014, începând cu ora 11.00, Detaşamentul de Pompieri Constanţa Palas îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, vizualizând tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare. De asemenea, la nivelul judeţului Constanţa vor fi organizate mai multe puncte mobile de informare preventivă, printre care şi un punct mobil în incinta unui complex comercial, situat în municipiul Constanţa. Mai exact, timp de o oră, în intervalul orar 11.00 - 12.00, se vor distribui pliante tuturor celor care se vor afla în centrul comercial. În paralel, se vor face recomandări pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă specifice sezonului de primăvară. Totodată, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă vor fi angrenate în acţiuni de distribuire a materialelor specifice de informare preventivă pe raza localităţilor unde acestea sunt constituite.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367