REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Italia reduce la patru luni termenul de repatriere a migranţilor

Italia reduce la patru luni termenul de repatriere a migranţilor

Replica API 5 octombrie 2019 | 00:00 305

Guvernul italian a anunţat vineri semnarea unui decret care reduce la patru luni termenul de repatriere pentru migranţi datorită unor acorduri semnate cu diferite ţări de provenienţă, relatează AFP.

Anunţat de ministrul de externe Luigi Di Maio, aceste decret interministerial (Afaceri Externe, Justiţie şi Interne) reduce perioada "pentru a stabili dacă un migrant poate rămâne în Italia, sau este repatriat, de la doi ani la patru luni", a declarat Di Maio într-o conferinţă de presă.

Ministrul a explicat că existau deja acorduri cu Maroc şi Tunisia, dar că ele trebuie "întărite şi ratificate".

Circa zece ţări se află pe lista celor care ar urma să fie incluse în acest decret, printre care Albania, Bosnia, Ghana, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Senegal şi Serbia.

"Acest decret nu afectează drepturile omului. Este o chestiune legată de complexitatea procedurilor în raport cu ţările, inclusiv în Meditarana, cu care lucrăm şi cu care facem comerţ în fiecare zi", a explicat Di Maio.

El a precizat că un "fond de repatriere" specific, de 50 de milioane de euro, este prevăzut pentru "stimularea acordurilor internaţionale în cadrul cooperării şi dezvoltării".

Potrivit lui Di Maio, "redistribuirea de migranţi nu poate fi soluţia definitivă". De aceea, el a pledat pentru a fi încheiate "acorduri cu democraţi care votează, ţări cu care noi am semnat acorduri comerciale".

Mai multe ţări din Uniunea Europeană lucrează în acest moment la un proiect de distribuire automată a migranţilor care ajung în Malta sau Italia.

Un pre-acord a fost semnat la 23 septembrie în Malta de către Franţa, Germania, Italia şi Malta şi trebuie validat de statele membre în cadrul unui Consiliu UE de Justiţie şi Afaceri Interne care va avea loc în Luxemburg la 8 octombrie. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367