REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Italianul cu groapa de gunoi de la Năvodari a ajuns în arestul IPJ pentru infracţiuni de corupţie

Italianul cu groapa de gunoi de la Năvodari a ajuns în arestul IPJ pentru infracţiuni de corupţie

Replica API 12 septembrie 2011 | 00:00 162

Roberto Vincentelli, în cătuşe la Parchet - vezi video!

Roberto Vincentelli, în cătuşe la Parchet - vezi video!

Agitaţie, ieri după-amiază, pe drumul care leagă Cernavodă de Constanţa. La sensul giratoriu, autoturismul în care se aflau italianul Roberto Vincentelli, Manuela Marinescu şi doi copii minori a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere, iar ulterior Poliţia din Cernavodă a reţinut mai multe acte ale celor din maşină. A fost şi momentul în care pasagerii au luat legătura cu presa pentru a relata că sunt victimele unui "abuz, mai ceva ca pe timpul lui Ceauşescu". Facem precizarea că în privinţa lui Roberto Vincentelli şi a Manuelei Marinescu au fost emise citaţii, apoi mandate de aducere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosarul centrului de deşeuri pe care italianul doreşte să îl deschidă în oraşul Năvodari.

Cei doi au fost solicitaţi să se prezinte la Parchet pentru a da declaraţii cu privire la falsurile care au stat la baza aprobării centrului de deşeuri încă din luna august, numai că respectivii deja apucaseră să plece din România, la acea vreme Roberto Vincentelli declarând: "Sunt în vacanţă. Nu mă întorc, nu îmi stric programul". Tot la acea dată italianul dădea asigurări că nu este fugit, ba chiar anunţa că ştie că procurorul de caz, Teodor Niţă, urmează să trimită în căutarea lui şi a însoţitoarei sale Interpolul. Ceea ce s-a şi întâmplat, numai că, până la urmă, Vincentelli şi Marinescu au ajuns, ieri, la Parchet, aduşi de Poliţia constănţeană şi de mascaţi. "Sunt un om liber, nu un infractor, am vorbit cu avocata, care mi-a spus că pot merge până acasă să mă schimb, pentru că doar ce mă întorc din vacanţă, apoi mergem seara la Parchet. Nu înţeleg de ce ne sechestrează Poliţia", declara, ieri, când încă se afla la Cernavodă, Vincentelli.

Vincentelli, dus în cătuşe, Marinescu - lăsată cu copiii în maşină, la Cernavodă

La rândul ei, Manuela Marinescu a povestit că Vincentelli a fost ridicat şi încătuşat, sub privirile celor doi copii minori. "Pe mine, cu copii şi bagaje m-au lăsat în maşină, fără acte, fără buletin şi fără carnet. Cum pot eu ajunge la Parchet?! Puteau să ne cheme luni. Este un abuz, procurorul Niţă vrea să arate că e puternic, că el e rege, iar primarul Năvodariului, Nicolae Matei, este împărat", susţinea Manuela Marinescu, ieri după-amiază. Ea a acuzat că tot ce se întâmplă este din vina primarului din Năvodari, cu care se judecă societatea Ecological Center. Reamintim că Ecological Center a obţinut toate documentele necesare deschiderii centrului de deşeuri, însă primarul Nicolae Matei a refuzat să dea OK-ul acestei afaceri, susţinând că va fi o sursă periculoasă de poluare într-un oraş turistic. Iar de aici, au rezultat mai multe procese. Unul dintre procese îl obligă pe primarul Matei să aprobe funcţionarea centrului, în caz contrar urmând să plătească, zilnic, daune. A urmat o răsturnare de situaţie, mai precis un nou dosar penal, în care a fost pus sub învinuire inclusiv fostul primar al oraşului Năvodari, Tudorel Calapod, acuzat de abuz în serviciu. Potrivit procurorului Teodor Niţă, există elemente de încălcarea legii şi de falsuri care au stat la baza eliberării de către Primăria Năvodari a unor avize necesare deschiderii centrului de deşeuri. Nici funcţionarii de la Agenţia de Mediu nu au scăpat neinterogaţi în acest caz.

Urmează şi alte reţineri?

Revenind la evenimentele de ieri, facem precizarea că Roberto Vincentelli a fost dus în cătuşe la Parchet, acesta comentând că: "Asta e justiţia lui Niţă! Mă arestează pe mine, în locul lui Matei!". Şi avocata acestuia, Ioana Focşa, a fost prezentă, ea neavând acces în instituţie până când nu a sosit şi procurorul de caz, Teodor Niţă. Avocata a spus presei că ceea ce se întâmplă este un abuz şi că nu era necesar ca Vincentelli, clientul ei, să fie dus în cătuşe la Parchet. Ulterior audierilor, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, în cazul italianului Roberto Vincentelli. El este acuzat de fapte de corupţie. Nu este exclus ca pe parcursul următoarelor audieri să fie dispusă o măsură similară şi în cazul altor persoane.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218