REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ITALIANUL s-a răzgândit: vrea să-şi ridice IMOBIL, în loc de CASĂ, în centrul Constanţei

ITALIANUL s-a răzgândit: vrea să-şi ridice IMOBIL, în loc de CASĂ, în centrul Constanţei

Replica API 19 octombrie 2020 | 15:45 6816

Un italian construieşte un imobil între case, în centrul Constanţei. Iniţial, proiectul a ajuns la Mediu cu funcţiunea de locuinţă individuală cu două etaje şi laborator cofetărie. Între timp, italianul s-a sucit şi vrea locuinţe individuale cu birouri la parter. Pentru că reglementările urbanistice ale zonei nu-i pemite realizarea proiectului în forma modificată, acesta a elaborat PUZ delimitat de str. Răscoala din 1907, str. D. Bolintineanu, str. General Manu, str. Decebal.

Construcţia va fi realizată pe strada Răscoalei din 1907, nr 49 A. Concret, doreşte studierea oportunităţii edificării unor imobile cu funcţiunile locuire colectivă si servicii, comert, birouri, parcaje la parter. Doreşte reconversia funcţională a loturilor din zona de studio. Terenul ce a generat PUZ este în prezent ocupat de o constructie aflată parţial în stare de degradare. Zona este aflată în centrul municipiului Constanta. Potrivit PUG Constanţa, aprobat prin HCLM nr. 653/1999, şi prelungit de mai multe ori, zona are un regim de înălţime de P+2.

În acest moment, PUZ-ul se află în atenţia constănţenilor, care sunt invitaţi să-şi spună opinia cu privire la proiectul italianului.

Investitorul, aşa cum arătam mai sus, este un italian, Francesco Migliaccio, împreună cu Luana Oana Căpăţână.

Luana Oana Căpățână a declarat, pentru Replica, că proiectul nu s-a modificat, că nu sunt locuințe colective. Va exista un laborator la parter și etajul unu, iar la etajul 3 va locui familia ei.

”Se refac acasa din mijlocul casei, care cădea. Avem toate avizele necesare. Este P+3 etaje, voi face un laborator, iar la etajul 3 voi locui eu. Refac ceea ce a fost, nu este bloc, așa cum spuneți, este o clădire pe care o refac”, a spus Oana Căpățână.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Regulamentul e publicat pe situl Primariei si este public. Scrie clar: in zonele de locuinte individuale, deci case, POT FI CONSTRUITE DOAR LOCUINTE INDIVIDUALE. Adica de-alea cu un gard, o curte, o cutie postala, O FAMILIE. unde oamenii isi duc viata linistita in familie, in curtea lor, pe o strada linistita. NU BLOCURI, indiferent de cat de mici sunt. Alea sunt LOCUINTE COLECTIVE si sunt INTERZISE intre locuintele individuale. DOCTORANDUL VANTURACHE NU A PRICEPUT ASTA IN 4 ANI. A incasat salariu baban DEGEABA. A stricat strazi si zone pentru minim juma de secol, in Constata. STOP.
1
0
Amanta lu Palas
4
1
Un articol foarte confuz Draga
2
0
Saraciilor voi nu aveti bani sa treceti strada de foame dar stati sa comentati. Sunteti atat de prosti incat credeti tot ce spun toti reporterii de 2 bani prin ziare si va roade invidia ca altu poate si voi nu. Tarani prosti. Nu aveti tupeul nici macar sa va puneti numele real la comentariu, atat de ciumegi sunteti
1
10
NU mai vrem blocuri. Vrem spatii verzi.
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614