REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Italianul Vincentelli, tot mai aproape de faliment cu groapa de gunoi

Italianul Vincentelli, tot mai aproape de faliment cu groapa de gunoi

Replica API 18 octombrie 2011 | 00:00 177

Lovit din toate părţile: Tribunalul Braşov i-a respins cererea

Lovit din toate părţile: Tribunalul Braşov i-a respins cererea

Italianul Roberto Vincentelli, cel care intenţionează să deschidă un centru de deşeuri industriale la Năvodari, mai primeşte o lovitură: Tribunalul Braşov a respins, ieri, solicitarea acestuia de eliberare a unei autorizaţii de construcţie. La sfârşitul acestei luni, şi instanţa de la Bacău urmează să se pronunţe, tot în cazul Vincentelli, de data aceasta în privinţa acţiunii iniţiate de prefectul Claudiu Palaz, care a solicitat anularea certificatului de urbanism pentru construirea gropii de gunoi industrial din oraşul Năvodari. Demersul prefectului a venit după ce locuitorii oraşului Năvodari s-au pronunţat, în procent de 99%, în cadrul unui referendum, împotriva construcţiei centrului de deşeuri, principalul motiv fiind: nu doresc poluare.

Totodată, este de aşteptat ca şi Tribunalul Constanţa să decidă în privinţa documentelor considerate de procurori ca fiind false. În rechizitoriul întocmit de procurorul Teodor Niţă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, se precizează, în final, că Tribunalul este învestit să anuleze documentele false care au stat la baza obţinerii actelor de mediu necesare demarării afacerii cu deşeuri. Reamintim că în dosarul pentru fapte de corupţie, italianul Roberto Vincentelli a fost ridicat de oamenii legii şi dus în cătuşe la Parchet, întrucât nu se prezentase la interogatoriu, iar ulterior i s-a comunicat faptul că este trimis în judecată. Italianului i se impută faptul că ar fi încercat să-l mituiască pe primarul Năvodariului, Nicolae Matei, care a refuzat, sistematic, să îi elibereze autorizaţie de construire necesară desfăşurării activităţii. În acelaşi dosar se face referire şi la documente false eliberate de Primăria Năvodari, în 2004 şi 2007. Acestea sunt, pe scurt, câteva din problemele lui Vincentelli, la care se adaugă, desigur, şi măsura de a nu părăsi ţara până nu se termină procesul. Toate acestea, dar nu numai, sunt pe cale să conducă spre un faliment în cazul afacerilor italianului, care a omis, conform administraţiei locale din Năvodari, să îşi achite taxele şi impozitele. Vincentelli riscă să fie executat silit, dacă nu îşi va plăti toate dările către administraţia publică locală. Potrivit primarului Nicolae Matei, firma italianului are deschise trei puncte de lucru, însă doar unul este declarat - cel aflat pe strada Principală, situată în zona C de impozitare. "Au o diferenţă calculată la câteva miliarde de lei impozitul pe teren, ei declarând sediul înregistrat în zona C, în loc de zona A. Nu au declarat sediul de pe strada Uzinei. Conform legii, fiecare contribuabil declară la începutul anului taxele şi impozitele pe care le au de plată. Iar tot conform legii, mai exact ordonanţa 92/1991, primăria poate verifica şi executa silit", declara, în luna iunie a acestui an, primarul Nicolae Matei. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218