REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Italieni prinşi la vânătoare de prepeliţe şi ciocârlii cu dispozitive interzise

Italieni prinşi la vânătoare de prepeliţe şi ciocârlii cu dispozitive interzise

Replica API 17 octombrie 2015 | 00:00 594

Acţiuni ale poliţiştilor, în Constanţa şi Brăila

Acţiuni ale poliţiştilor, în Constanţa şi Brăila

Patru italieni au fost sancţionaţi de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, după ce au fost prinşi în timp ce vânau prepeliţe şi ciocârlii la Osmancea. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu cei ai Secţiei Rurale 9, la data de 15.10.2015, au depistat în extravilanul comunei Topraisar, pe fondul de vânătoare din Osmancea, 4 cetăţeni italieni care vânau în mod legal păsări din speciile ciocârlie de câmp şi prepeliţă, dar aveau asupra lor 4 chemători electronice şi 4 atrape apelante cu oglinzi a căror utilizare la vânătoare este interzisă prin lege.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, cei în cauză fiind sancţionaţi contravenţional cu de 8.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Art. 39 din Legea 407/2006. „În perioada 14-15 octombrie a.c., poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila şi Constanţa au acţionat pentru combaterea vânătorii ilegale. Astfel, poliţiştii din Brăila au depistat doi cetăţeni italieni, care ar fi vânat fără a avea autorizaţie. Cei în cauză ar fi împuşcat, respectiv ar fi ademenit cu ajutorul unui dispozitiv electronic, 13 ciocârlii de câmp, pe un fond cinegetic situat pe raza localităţii Lacu Rezi, judeţul Brăila”, au declarat reprezentanţii IGPR.

Poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 97 de cartuşe, 2 arme de vânătoare şi un dispozitiv pentru ademenirea vânatului, iar autoturismul cu care cei doi s-au deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat. În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de uz de armă letală, fără drept, vânătoare pe un alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze, trecere pe fondul cinegetic cu arma de vânătoare neintrodusă în toc şi în afara căilor de comunicaţie fără acordul gestionarului fondului şi uciderea prin împuşcare a unor păsări din specia ciocârlie de câmp, folosind aparatură audio electronică capabilă să le ameţească.

„De asemenea, poliţiştii din Constanţa au depistat pe un fond cinegetic, care aparţine de comuna Topraisar, judeţul Constanţa, 4 cetăţeni italieni, care ar fi intenţionat să vâneze ilegal ciocârlii de câmp şi prepeliţe. Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu 8.000 de lei, întrucât, deşi aveau autorizaţie de vânătoare, asupra lor au fost descoperite opt dispozitive pentru ademenirea păsărilor, interzise prin lege”, au conchis oamenii legii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218