REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Italienii acuzaţi de carnagiu pe fondurile de vânătoare din Dobrogea, trimişi în judecată

Italienii acuzaţi de carnagiu pe fondurile de vânătoare din Dobrogea, trimişi în judecată

Replica API 29 aprilie 2014 | 00:00 299

Cot la cot cu şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv

Cot la cot cu şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv

Italienii prinşi braconând pe teritoriul judeţului Constanţa au depus o cerere privind constatarea neregularităţii actului de sesizare al instanţei, însă magistraţii Tribunalului Constanţa au respins-o, la data de 28 aprilie, constatând legalitatea sesizării instanţei, fiind enumerate acuzaţiile ce li se aduc inculpaţilor.

Astfel Luigi Sgobba a fost trimis în judecată pentru savârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj şi la eliberarea şi folosirea permiselor sau a autorizaţiilor de vânătoare în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii, asociere pentru savârşirea de infracţiuni. Dănuţ Vasile Miron, fostul şef al Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, participaţie improprie la evaziune fiscală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cât şi altele, exact ca în cazul lui Luigi Sgobba. "Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Sgobba Luigi, Miron Dănuţ-Vasile, Quatrociochi Danielle, Piantini Giovanni, Pană Aurelian , Dobre Gheorghe, Popa Florin, Olteanu Victor, Ţăranu Iulian, Orzani Patrizio, Munteanu Camelia şi Rizea Mihai Andrei. Stabileşte termen la data de 21.05.2014 ora 9.00: se citează inculpaţii, se citează partea civil , se încunoştinţează apărătorii inculpaţilor. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", potrivit portalului instanţelor de judecată. Amintim că, în octombrie 2012, ofiţerii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, reprezentanţi ai Poliţiei Cernavodă şi procurorul Teodor Niţă de la Parchetul Tribunalului Constanţa, au descins în două unităţi hoteliere în care se aflau cazaţi 18 cetăţeni italieni, între care şi Luigi Schoba, în vârstă de 56 de ani - organizator partide de vânătoare. Percheziţiile au fost motivate de faptul că cetăţenii italieni erau suspectaţi că vânau ilegal în România şi deţineau muniţie peste limitele prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare. Lucruri care s-au şi adeverit: oamenii legii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor 20 de arme de vânătoare, 7.000 bucăţi de muniţie şi peste 1.000 de păsări împuşcate sau capturate în timpul partidelor de vânătoare, pentru care vânătorii nu au putut prezenta documente care să justifice provenienţa. În plus, italianul Luigi ar fi prezentat un contract de închiriere pentru arme, încheiat cu AJVPS, document care însă nu ar figura şi în evidenţele asociaţiei de vânătoare! Tot despre acest caz, surse judiciare au mai declarat că italienii au făcut un adevărat carnagiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367