REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Italienii de la FinCoGeRo au luat bani de la bancă GIRÂND CU TERENUL CONCESIONAT de la Primărie!

Italienii de la FinCoGeRo au luat bani de la bancă GIRÂND CU TERENUL CONCESIONAT de la Primărie!

Replica API 16 martie 2017 | 00:22 400

Banii de care vor să ne mulgă “investitorii” ar ajunge pentru 325 de kilometri de autostradă

Banii de care vor să ne mulgă “investitorii” ar ajunge pentru 325 de kilometri de autostradă

Licitaţiile prin care italienii de la FinCoGeRo au pus mâna pe două terenuri generoase din municipiul Constanţa au fost trucate! Este concluzia care se desprinde din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Verificarea actelor care au stat la baza participării firmelor la licitaţiile organizate în anul 2000 pentru terenurile din Faleză Nord şi din zona Casei Căsătoriilor au scos la iveală un blat între italieni. Mai exact, una dintre firmele participante a folosit la dosarul de înscriere documente falsificate, prin care se atesta mincinos că nu are datorii la bugetul de stat. Ca şi FinCoGeRo, societatea care a uzat de un fals, este controlată de cetăţeni italieni. Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată FinCoGeRo, dar nu pentru că s-a descoperit falsul, ci pentru că aşa a existat înţelegerea dintre cele două societăţi, după cum a declarat, pentru procurori, un martor cu identitate protejată. (mai multe detalii cu privire la dosar: AICI).

Pe lângă acest aspect, să nu uităm că FinCoGeRo ameninţă să dărâme, din punct de vedere financiar, municipiul Constanţa, având în vedere că solicită compensaţii pentru lucrări pe care şi le-a asumat municipalitatea, în legătură cu asigurarea utilităţilor în cartierul rezidenţial din Faleză Nord. Un cartier care nici acum nu este gata, dar pentru care italienii îşi trag deja foloasele, fie ele bazate şi pe o licitaţie câştigată în baza unui fals. Aşa cum arăta “Replica” într-o ediţie anterioară, chiar dacă soluţia procurorilor este aceea de clasare a cauzei, a fost sesizat judecătorul de cameră preliminară, cu propunerea de desfiinţare a înscrisului fals şi utilizat ca atare în cadrul procedurilor de licitaţie publică, precum şi a tuturor actelor subsecvente câştigării în această manieră a licitaţiilor din data de 23 mai 2000, respectiv a contractelor de concesiune pentru cele două terenuri, „întrucât sunt rezultate din activităţile fraudative analizate în prezenta cauză”, conchide procurorul de caz. Cu alte cuvinte, FinCoGeRo riscă să rămână fără cele două terenuri, fără investiţii şi fără banii pe care îi pretinde de la municipalitate!

În timp ce FinCoGeRo pretinde sume ameţitoare de la municipalitate, iar la mijloc mai sunt şi 325 de milioane de euro despăgubiri cerute României (echivalentul a 325 de kilometri de autostradă!!!), anchetatorii au descoperit noi documente explozive. Marele investitor italian FinCoGeRo a obţinut un credit de la bancă girând cu terenul CONCESIONAT de la Primăria Constanţa şi cu ipotecă pe construcţiile neterminate! Click pe DOCUMENT:

Vom reveni!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiu pe cineva care a luat trei credite de la banci diferite , girand cu un singur teren,e drept terenul era cumparat iar cetateanul roman, asta tot prin 2000.
0
0
dezinformari de 2 lei. este vorba de girare cu imobilele de pe teren nu cu terenul
1
0
Mafia italiana este bagata peste tot in Ro de la mafia cu terenuri constructii energie electrica port cafea fabrici de mobila panele solare foraj marin si zacamintele de aur peste tot sant italieni ce va suge de orce materie prima grau ciupetci mure vaneaza animalele din padurile ro nu am timp sa enumar ce patiti voi de la ita nr 1 in lume ca mafie afara cu ita de pe teritoriul ro si evreii si austriecii si francezi sa se duca pentru ca nuci in shenghen nu a u acceptat sa ne primeasca olandezii vor portul americanii aeroportul afara cu lacusteke frati ro.
2
0
investitori tata nu asa,cu terenul cu banii tai,i-i platesti daune de sute de milioane,in italia cred ca erau la parnaie de mult
0
0
Si cene i apara....si mai escoroci....ascroac....ascroaca.....tara de hoti si escroci.
2
0
In timp ce fostul primar Mihaesi roade linistit spaga, altii se chinue sa clarifice situatia.
3
0
Este vorba despre CESIUNEA DREPTULUI DE FOLOSINTA asupra terenului concesionat. Aceasta operatiune juridica este perfect legala! Dezinformati ca de obicei, asa cum ati facut si cu protestele!
4
3
nu e nici o aberatie. fix asa e. vezi facsimil foto....
4
2
Spuneti aberatii. Nu este posibil sa pui ipoteca pe un teren concesionat. Poate vreti sa spuneti ca sunt pus ipoteca pe bun viitor adica pe constructiile care vor fi proprietate lor.
10
0
De vina este banca fiindca nu a verificat documentatia depusa pentru finantare. Italienii s-au descurcat. Plm.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367