REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ITM ar putea suspenda ancheta in cazul scafandrilor disparuti la epava Medy

ITM ar putea suspenda ancheta in cazul scafandrilor disparuti la epava Medy

Replica API 3 noiembrie 2010 | 00:00 118

In lipsa cadavrelor,

In lipsa cadavrelor,

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa ar putea suspenda ancheta demarată în cazul celor doi scafandri dispăruţi pe data de 9 septembrie - Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas, întrucât... nu există cadavrele.

"Deoarece nu au fost descoperite cadavrele celor doi scafandri, ei fiind doar daţi dispăruţi, evenimentul produs pe data de 9 septembrie nu poate fi calificat drept accident de muncă. Dacă nu vor fi descoperite cadavrele scafandilor, inspectoratul ar putea suspenda cercetarea", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Eugen Bola, inspector şef în cadrul ITM din Constanţa. Potrivit procedurilor legale, orice persoană dispărută poate fi declarată decedată, printr-o hotărâre judecătorească, abia peste 7 ani. Prin urmare, ancheta Inspectoratului de Muncă ar putea fi reluată tocmai peste 7 ani. La rândul lor, reprezentanţii Agenţiei Române de Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) susţin că în fiecare zi o navă iese în larg, în căutarea celor dispăruţi, dar şi a eventualelor urme de combustibil, provenite de la epava Medy. "Noi continuăm căutările în fiecare zi, de dimineaţă până seara, dar păcate, nu avem nici o veste bună", a menţionat Ion Voicu, şeful Agenţiei Române de Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Reamintim că, pe 9 septembrie a.c., angajaţi ai firmei Hunter's s-au deplasat în zona în care pe 1 septembrie s-a scufundat nava turcească Medy. Scafandrii, angajaţi de Jorj Unciuleanu, pe baza unor convenţii civile semnate în 2008, urmau să filmeze epava. Din nefericire, doi dintre scafandri - Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas nu au mai apărut la suprafaţă şi sunt de negăsit, bănuindu-se că ei ar fi intrat în epavă, unde ar fi rămas blocaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369