REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ITM, CONTROALE în Constanța: s-a lăsat cu sancțiuni

ITM, CONTROALE în Constanța: s-a lăsat cu sancțiuni

Replica API 15 noiembrie 2019 | 10:54 423

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2019, s-a desfășurat Acţiunea de informare si control pentru verificarea modului in care sunt respectate cerintele minime de securitate și sănătate în muncă, în cazurile în care activitățile economice desfășurate necesită utilizarea substanțelor chimice periculoase în procesele tehnologice. Conform metodologiei, acțiunea s-a desfășurat în perioada iulie-noiembrie 2019.

Motivarea acțiunii se referă la agenții economici care utilizează substanțe chimice periculoase și care au un impact semnificativ asupra ocupării forței de muncă, a comerțului și creșterii economice la nivel mondial, dar în același timp, substanțele chimice periculoase pot avea efecte adverse asupra sănătății umane și a mediului. În sensul regulamentelor REACH și CLP agenții economici care utilizează o substanță chimice periculoasă ca atare sau într-un amestec, în cursul activităților industriale sau profesionale sunt considerați "utilizatori în aval". Astfel, acești agenți economici trebuie să realizeze următoarele acțiuni: să identifice, în fișele cu date de securitate primite, măsurile corespunzătoare prev[zute și să le pună în aplicare; să verifice dacă utilizările din unitate ale substanței se regăsesc în scenariul de expunere. În cazul în care agentul economic care utilizează substanțe chimice periculoase nu primește un scenariu de expunere trebuie să comunice cu furnizorul pentru a face utilizarea respectivă să fie inclusă într-un scenariu de expunere. Dacă sunt formulatori sau fabricanți de articole, trebuie să furnizeze informații corespunzătoare clienților pentru a permite utilizarea în condiții de siguranță. Să respecte obligațiile legate de autorizarea sau restricționarea substanței pe care o utilizează.

Obiectivul campaniei se referă la prevenirea îmbolnăvirilor profesionale și a accidentelor de muncă generate de substanțele periculoase prezente la locul de muncă. Creșterea gradului de conștientizare cu privire la importantă prevenirii riscurilor prezentate de substanțele periculoase. Monitorizarea punerii în aplicare a prevederilor legale europene privind asigurarea securității și sănătății în muncă lucrătorilor expuși la substanțele periculoase. Centralizarea datelor în vederea analizei eficienței controalelor și elaborării rapoartelor naționale privind punerea în aplicare a directivelor /regulamentelor europene specifice.

Controale la Constanța: s-a lăsat cu sancțiuni!

Acțiunea de control s-a desfășurat în perioada iulie- noiembrie 2019, în întreprinderi care desfășoară activități clasificate conform CAEN în Secțiunea C – Industria prelucrătoare care utilizează substanțe periculoase în procesele tehnologice. În timpul controlului a avut loc informarea agenților economici asupra modului în care trebuie respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă care utilizează substanțe chimice în procesele tehnologice. S-au efectuat 5 controale în 5 societăți comerciale având un număr total de 412 lucrători. Au fost identificate 11 neconformități și s-au dispus 11 măsuri de remediere a acestora. S-au aplicat sancțiuni contravenționale, respectiv 11 avertismente, în conformitate cu prevederile OG 2/2001.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai spagarilor , mai banditilor , de ce sunteti nesimtiti ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920