REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ITM, în ALERTĂ! Accidente pe bandă rulantă la locurile de muncă

ITM, în ALERTĂ! Accidente pe bandă rulantă la locurile de muncă

Replica API 13 iulie 2016 | 00:14 373

Prea multe incidente

Prea multe incidente

Luna iulie a acestui an a debutat cu numeroase evenimente neplăcute la locurile de muncă din Constanţa! În prezent, Inspectoratul Teritorial de Muncă anchetează mai multe accidente, victimele alegându-se cu pierderea temporară a capacităţii de muncă.

Unul dintre nefericitele întâmplări a avut loc la data de 6 iunie, în jurul orei 13.30, când un angajat al SC ELCOMEX IEA SA, în timp ce cobora pe scara de acces a locului de muncă, i-a alunecat piciorul pe una din trepte, căzând în gol. Bărbatul a suferit o fractură la îmbinare braţ cu palmă şi luxaţie de cot. Este vorba despre Ilie Pintilie-Ionuţ, în vârstă de 32 de ani, angajat ca traducător. Dosarul de cercetare va fi ulterior înaintat pentru verificare şi avizare la ITM Constanţa.

De asemenea, la data de 7 iulie a.c., la ora 02.30, Dumitru Trandafir, manipulant de mărfuri în cadrul firmei SC UMEX SA, în timpul desfăşurării activităţii, s-a dezechilibrat, suferind un traumatism la umărul stâng. Cazul bărbatului în vârstă de 51 de ani este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC UMEX SA, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În aceeaşi zi, la firma la SC VILFO STEEL SRL, Arghil Farcaş, un vopsitor în vârstă de 44 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce lucra cu un polizor pneumatic manual lucrătorul a atins din greşeală cu un deget discul abraziv şi a suferit o plagă deschisă.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC VILFO STEEL SRL. Dar ziua încă nu se încheiase! În jurul orei 17.00, un alt muncitor a fost rănit. Cristina Cristinel, angajată pe postul de docher mecanizare în cadrul companiei SC UNITED SHIPPING AGENCY SRL, şi-a strivit un deget în timpul unei operaţiuni de manevrare. Femeia în vârstă de 43 de ani şi-a întrerupt temporar activitatea, iar o comisie a firmei în cauză a demarat o anchetă. Nici ziua de 8 iulie a.c. nu a fost ocolită de incidente!

Daniela Dobrin, lucrător universal la SC CARREFOUR ROMANIA SA, s-a trezit cu un palet de marfă peste ea! E pare că în timpul desfăşurării activităţii, femeia în vârstă de 41 de ani a fost lovită de un palet cu marfă care a fost împins spre ea de un electrostivuitor care se afla în deplasare. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Constanţa pentru investigaţii medicale. Şi acest caz a intrat în atenţia ITM Constanţa.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218