REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ITM în control pe LITORAL: au fost depistați puțin peste 200 de angajați la negru!

ITM în control pe LITORAL: au fost depistați puțin peste 200 de angajați la negru!

Replica API 2 august 2018 | 01:19 431

Inspectorii de muncă din Constanța și-au întensificat controalele, în ultimele luni, pe litoralul românesc al Mării Negre, în privind identificării și combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, mai ales în cazul tinerilor și copiilor. Astfel, potrivit reprezentanților ITM Constanța, în perioada 1 aprilie – 30 iunie a.c., au fost efectuate aproape 900 de controale, în urma cărora au fost sancționați 183 de angajatori cu 163 de amenzi, în valoare de peste 4,2 milioane.

În total, spun inspectorii de muncă, în perioada respectivă au fost depistați 209 de persoane care lucrau fără forme legale.

De asemenea, în cadrul programului de acțiuni aprobat de Inspecția Muncii, în prezent este în derulare Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legeale în unitățile care își desfășoară activitatea pe litoralul Mării Negre. În contextul acestei campanii, sâmbătă, 28 iunie a.c. echipe de inspectori coordonate de inspectorul general de stat Nicolae Danteș Bratu. „Controalele au avut caracter inopinat, au vizat și angajatori care desfășoară activități pe timp de noapte”, au arătat reprezentanții ITM.

„Și în acest sezon vom concentra activitatea de control operativ, pe informarea lucrătorilor și angajatorilor cu privire la riscurile la care se expun și la obligațiile legale pe care le au, dar vom insista și asupra răspunderii contravenționale pentru utilizarea forței de muncă fără forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare. Atenționăm angajatorii care desfășoară activități în perioada sezonului estival și nu numai să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfășoară, prin intocmirea și inregistrarea contractelor individuale de muncă, respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea corespunzătoare a pesonalului” – a declarat Danteș Nicolae BRATU, inspector general de stat.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa fim obiectivi. Cei angajati la negru erau albi iar cei angajati in alb erau negri.
2
0
cand mai veniti ?? sau nu aveti timp de spagile de pe litoral. Hai ca primiti si la kogalniceanu .
2
0
PT CEL DE SUB MINE ! PATRONUL CU ANGAJATI FARA CONTRACT DE MUNCA , SA NU MAI FIE 5 ANI ANGAJATOR , PLUS 20000 LEI AMENDA , SA NU ISI BATA JOC DE SALARIATI . ALO ,DOMNUL BOLA , MAI IES OAMENII DVS DIN BIROU ? IN TAXIMETRIE CATE CONTRACTE DE MUNCA SUNT ???????????
2
0
INSPECTIA MUNCII...AMENDA PTR O PERSOANA GASITA LA NEGRU SA FIE DE 50.000 LEI ADICA DE 5 ORI MAI MARE...SA SE INVETE PAPAGALUL DE PATRON MINTE SA NU SI MAI BATA JOC DE OAMENI.
3
0
Hsjsjshshshshshshs
0
1
Asa suntemnoi patronasii de o vara. Gasim niste sclavi pe olx la sectiunea locuri de munca. Le bagam prosteala ca o sa ia 3000 de lei pe luna dar fara contract. Muncesc orfanii zi lumina si le dam semnul de inmatriculare cu care a venit ala din suedia. Asa suntem noi patronasii de mamaia. Unii ne sun machedoni..dar nu este adevarat cand e vorba de lovele asa suntem toti. Niste patronasi de la oras.
3
0
pai in mamaia se lucreaza la greu in constructii , fara echipament de protectie , fara instructaj ....fara control ..........nebunie totala
3
0
In Romania se stie faptul ca daca ai o taraba poti listit sa-ti vinzi inghetata londoneza de 2 bani..
1
0
Bravo domunule Bola de la PNL, sef la ITM Constanta, macar dvs faceti ceva, bravo PNL, chiar daca psd conduce macar PNL isi face treaba in institutii
1
1
pedepsele sunt cam mici in raport cu fapta, oricum,cand sunt prinsi trebuie aplicata legea la maxim fara mila fata de acesti mici patroni smecherasi
7
0
ITM sa verifice si firma de paza la butoaie in Mamaia SSO
3
0
trebue amenzi mai mari,,,,si sa plateasca din urma cu 10 ani asigurari sociale.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102