REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iubita unui fost şef din MAI, reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru trafic de influenţă

Iubita unui fost şef din MAI, reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru trafic de influenţă

Replica API 13 martie 2012 | 18:54 627

Şpagă de 4.000 de euro pentru angajarea în Jandarmerie!

Şpagă de 4.000 de euro pentru angajarea în Jandarmerie!

Cine credea că meseria de jandarm nu mai este una râvnită şi profitabilă, se înşeală amarnic. Dovadă stă un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care au reţinut-o la audieri, pentru trafic de influenţă, pe o oarecare D. I. L., iubita unui fost şef din cadrul MAI - din câte spun sursele noastre -, care a primit o şpagă de 4.000 de euro în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre de conducere din MAI pentru a obţine angajarea unei constănţence în Jadarmerie. Denunţătorul a înregistrat-o pe escroacă în cadrul mai multor întâlniri, care au avut loc la Bucureşti, astfel încât procurorii au filmul complet al evenimentelor, aşa cum s-au derulat ele în perioada ianuarie- septembrie 2010. Potrivit anchetatorilor, denunţătorul Magit Amet, împreună cu soţia şi fiica Irina Amet, cea care urma să fie angajată în Jandarmerie, s-au întâlnit, în 2010 la locuinţa din Bucureşti a rudei lor, Zenovia Flerea, cu D. I. L., căreia i-au dat un plic în care se aflau 4.000 de euro. Escroaca i-a asigurat pe toţi cei prezenţi că are cunoştinţe în rândul celor care fac angajări în Jandarmeria Română, spunând că va oferi cei 4.000 de euro mai departe, pentru angajarea Irinei Amet. Episodul în care femeia a primit banii, asigurările oferite de aceasta, precum şi numele oficialilor din MAI care ar reprezenta pilele sale, au fost înregistrate de familia Amet şi oferite apoi procurorilor, odată cu depunerea denunţului penal. Dosarul, intrumentat iniţial de DNA Bucureşti, a fost declinat către Parchetul Tribunalului Constanţa, după ce s-a constat că, ulterior episodului încasării celor 4.000 de euro de către D. I. L., Direcţia Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a trimis către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa şi Unitatea Specială 72 Jandarmi Pază şi Protecţie Instituţională Cernavodă solicitări în vederea angajării împreună cu actele denunţătoarei Irina Amet. În urma cercetărilor făcute pe baza înregistrărilor oferite de către denunţători, au fost identificate cele două persoane cu funcţii de conducere în MAI, invocate de D. I. L. că ar fi putut rezolva problema angajării, contra şpăgii de 4.000 de euro. Astfel, acuzata a vorbit în mai multe rânduri despre Adrian Altărescu, consilier superior în MAI şi o oarecare Râşnoveanu, identificată ca fiind Ana Râşnoveanu, comisar şef şi director adjunct în Secretariatul General al Guvernului. În urma audierii de către DGA Structura Centrală a celor doi funcţionari, aceştia au negat orice legătură cu D. I. L..

Menţionăm că pe numele femeii a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie înaintată propunerea de arestare preventivă.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108