REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iulia Matei, MAE: Aşteptarea noastră este să avem o perspectivă clară de aderare la Schengen

Iulia Matei, MAE: Aşteptarea noastră este să avem o perspectivă clară de aderare la Schengen

Replica API 15 septembrie 2021 | 00:00 991

Aşteptarea României este să aibă o "perspectivă clară" de aderare la spaţiul Schengen, a transmis, marţi, secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Iulia Matei, într-o declaraţie de presă comună cu omologul francez, Clement Beaune, scrie Agerpres.

Iulia Matei

"Am discutat, desigur, despre Schengen şi aderarea României la spaţiul Schengen. Am retransmis aşteptarea României ca o decizie favorabilă privind aderarea la spaţiul Schengen să fie luată cât mai curând, având în vedere că România îndeplineşte toate criteriile de aderare, iar criza pandemică ne-a arătat cât este de important să avem un spaţiu Schengen eficient, care să nu mai menţină fragmentări şi care să valorizeze contribuţia reală a statelor care participă de facto printr-o serie de mecanisme care ţin de angrenajul cooperării la nivel european din perspectiva Afacerilor Interne, precum România", a afirmat Matei.

Astfel, ea a transmis că "aşteptarea noastră este, aşadar, ca această decizie în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen să nu mai fie temporizată şi să avem o perspectivă clară de aderare".

La rândul său, oficialul francez a vorbit despre importanţa ca fiecare ţară din acest spaţiu să îl consolideze.

"Vom lucra într-un spirit al securităţii frontierelor, vorbim despre Schengen şi ştiu cât de important este acest subiect pentru România, dar ne dorim să construim împreună, pentru că lărgirea spaţiului Schengen nu înseamnă fragilizarea acestuia, ci fiecare ţară care intră în spaţiul Schengen nu face altceva decât să consolideze, să întărească acest spaţiu şi securitatea sa", a arătat Clement Beaune, potrivit traducerii oficiale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
insurati l pe mark rutte cu bianca dragusanu si aderarea va fi instantanee .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367