REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, a demisionat

Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului, a demisionat

Replica API 11 martie 2015 | 00:29 191

Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploieşti, arestat preventiv, a demisionat din funcţie începând din data de 10 martie, potrivit B1 TV.

Acesta l-a asistat pe Bădescu, împreună cu alți avocați, la Curtea de Apel Ploiești, la ședința în care s-a judecat contestația formulată de Iulian Bădescu față de măsura arestului preventiv, instanța rămânând în pronunțare.

"Am abordat atât probleme de ordin tehnic, cât și probleme de ordin procedural. Ca element de noutate, vreau să vă spun că de astăzi primăria Ploiești nu mai are primar, domnul primar Bădescu și-a dat demisia", a declarat Brânză.

Pe 4 martie , primarul municipiului Ploiești a fost arestat preventiv.

După aflarea deciziei judecătorilor, Bădescu a declarat că ''este incredibil ceea ce se întâmplă'', că procurorii nu au nicio altă probă în afara unei declarații a finanțatorului Petrolului, Daniel Capră, catalogând justiția drept una ''sovietică''.

''Nu există nicio altă probă. Este o justiție sovietică. Nu înțeleg de ce în România se întâmplă aceste lucruri'', a spus Bădescu.

El a arătat că funcția de primar este considerată în prezent ''un pericol public''. ''Eu ca primar sunt considerat pericol public. Funcția de primar este considerată acum pericol public'', a menționat edilul.

De asemenea, el susține că ''probabil'' procurorii se așteaptă ca prin exercitarea acestei presiuni, el să dea declarații cu privire la alte persoane. ''Este incredibil. Nu-mi explic cum se întâmplă așa ceva, probabil că domnii procurori pun presiune și se așteaptă de la mine să spun ceva despre cineva. Nu vor primi așa ceva'', a adăugat Bădescu.

Iulian Bădescu a fost reținut pe 3 martie de procurorii anticorupție, după șapte ore de audieri, într-un dosar privind infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu.

Citeşte mai mult pe RTV.NET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614