REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Iulian Soceanu, bilanţ la 6 luni de când este viceprimar cu atribuţii de primar

Iulian Soceanu, bilanţ la 6 luni de când este viceprimar cu atribuţii de primar

Replica API 27 aprilie 2016 | 00:14 287

Candidatul PNL la Primăria Techirghiol,

Candidatul PNL la Primăria Techirghiol,

Iulian Soceanu

Viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Techirghiol şi-a depus candidatura, fiind însoţit la Biroul Electoral de candidaţii PNL pentru Consiliul Local. Momentul a coincis cu împlinirea a 6 luni de când Soceanu a preluat şi atribuţiile de primar al oraşului, declarând că activitatea sa de până acum este o carte de vizită în faţa alegătorilor.

Reporter: Începutul de săptămână a fost agitat pentru dvs. V-aţi depus candidatura pentru funcţia de primar; cu ce gânduri porniţi la drum?

Iulian Soceanu: Mi-am depus candidatura pentru funcţia de primar al oraşului Techirghiol, alături de o echipă de oameni cu o pregătire profesională şi de o calitate morală deosebite. Este o echipă pe care şi-ar dori-o orice candidat la primărie. Având în vedere experienţa acumulată în cele 6 luni de zile de când am preluat şi atribuţiile de primar, şi fiind susţinut de cetăţeni, dar şi de partid, am hotărât să candidez.

Rep.: În cele 6 luni de când aţi preluat şi atribuţiile de primar, ce aţi reuşit să faceţi în Techirghiol?

I.S.: Chiar azi (marţi – n.r.) împlinesc 6 luni de când am devenit viceprimar cu atribuţii de primar. Totodată, cu acest prilej, eu am pregătit şi un raport de activitate, pentru că acesta este modul legal, moral şi civilizat pe care consider că trebuie să îl aplice orice ales local în relaţia cu cetăţenii. Principalele obiective realizatre în aceste luni sunt: finalizarea proiectului Grădină Botanică, proiect pe care l-am preluat de la un procent de implementare de 40%, iar la sfârşitul lunii martie l-am finalizat; al doilea obiectiv este cel privind modernizarea străzilor, care în noiembrie erau la stadiul de 40% implementare, iar acum suntem la gradul de 90%, urmând ca aceste lucrări să se încheie pe 30 iunie.

Am încheiat contractul de lucrări pentru proiectul de modernizare şi reabilitare alei pietonale, carosabile, parcuri, reţele de iluminat public, spaţii verzi şi mobilier urban la ansamblurile de blocuri de pe strada Ovidiu. Urmează, din a doua jumătate a anului în curs, să extindem lucrările şi pentru ansamblurile de blocuri de pe străzile V. Alecsandri, Puşkin, Traian. Am reabilitat iluminatul public de pe mai multe străzi din oraş.

De asemenea, am demarat proiectul social „O şansă la educaţie, o şansă la viaţă mai bună”, proiect care îşi propune reducerea riscului de abandon şcolar, prin oferire unei mese calde pentru 60 de copii, precum şi consiliere psihopedagogică şi oferire de rechizite şcolare. În acest proiect suntem parteneri cu Biserica Ortodoxă Română şi Fundaţia Breath România şi Liceul Teoretic Emil Racoviţă.

Legat de liceu, au fost construite, în această perioadă, grupuri sanitare, au fost montate sisteme de supraveghere în clase şi au fost demarate lucrările de împrejmuire a unităţii şcolare. Monitorizare video avem acum, şi în zonele cu risc infracţional şi la intrările în oraş. Un alt lucru important este că m-am preocupat de transparentizarea activităţii primăriei, în sensul că cetăţenii sunt informaţi cu privire la achiziţiile publice încheiate de instituţie, află cele mai importante acte administrative şi aşa mai departe.

Rep.: Aveţi, în schimb, un litigiu pierdut în primă instanţă, cu comuna vecină Agigea. Ce aţi făcut în acest sens?

I.S.: Am reuşit să anulăm în instanţă hotărârea care dădea câştig de cauză comunei Agigea privind grăniţuirea. Se rejudecă dosarul. Solicităm restabilirea limitei de hotar la teritoriul deţinut de UAT Techirghiol în 1989.

Rep.: O problemă a localităţii, din câte am sesizat şi din apeluri dvs. către cetăţeni, se referă la câinii comunitari. Cum gestionaţi această chestiune?

I.S.: Într-adevăr, problema câinilor comunitari este o situaţie cu care m-am confruntat. Am avut două mijloace de a combate problema: prin încheierea unui contract cu o firmă autorizată pentru servicii veterinare, pentru prinderea câinilor comunitari. A doua măsură a fost colaborarea cu o fundaţie olandeză , care a început o campanie de sterilizare a câinilor comunitari, dar şi a celor cu stăpân. Aceste două acţuiuni au dat roade, dar mai este de muncă.

Rep.: Aţi convocat Consiliul Local de dată recentă, luni mai exact. Ce aţi dezbătut?

I.S.: La şedinţa din 25 aprilie am avut pe ordinea de zi un proiect privind atribuirea gratuită, în baza legii 15, a 150 de locuri de casă pentru tineri, în vederea construirii de locuinţe. De asemenea, tinerilor le vor fi puse la dispoziţie şi 2 proiecte tip pentru construcţii.

Rep.: De ce acest demers, acum?

I.S.: În momentul în care am preluat atribuţiile de primar am identificat 500 de dosare depuse de tineri în acest sens. Oamenii vor să îşi facă un cămin, iar în perioada următoare vrem să identificăm şi alte terenuri pe care le are primăria la dispoziţie, să le lotizăm şi să le atribuim în baza aceleiaşi legi 15.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614