REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Iuliu Winkler pledează pentru TVA 0 la cărţi, ziare şi publicaţii, inclusiv în format electronic

Iuliu Winkler pledează pentru TVA 0 la cărţi, ziare şi publicaţii, inclusiv în format electronic

Replica API 3 iunie 2017 | 00:57 329

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR) consideră că Guvernul României trebuie să implementeze în cel mai scurt timp decizia Parlamentului European (PE) care dă posibilitatea statelor membre de a reduce până la 0 cota TVA pentru cărţi, ziare, periodice şi chiar pentru publicaţiile electronice.

”Salut adoptarea de către Parlamentul European a modificării Directivei nr. 112/2006 privitoare la cotele TVA aplicate cărţilor, ziarelor şi periodicelor, în sensul includerii publicaţiilor electronice în prevederile cu privire la cota redusă de TVA. Conform acestei decizii, statele membre vor avea libertatea de a aplica cota de TVA redusă sau chiar cota 0 pentru publicaţiile electronice. PE a făcut astfel un pas important spre perfecţionarea pieţei unice digitale”, a afirmat Winkler în explicaţia de vot transmisă plenului PE reunit, joi, la Bruxelles, conform unui comunicat, scrie News.ro.

Potrivit deputatului european al UDMR, noua prevedere stimulează inovarea şi activităţile creative, facilitând promovarea culturii în mediul digital. Iuliu Winkler mai arată că statele membre vor putea aplica cota redusă sau chiar cota 0 într-un mod egal publicaţiilor tipărite si publicaţiilor electronice, iar prin această măsură sunt avantajaţi consumatorii, iar editorii sunt încurajaţi prin reducerea dependenţei de publicitate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In parlament avem avem 17 membri ai grupului parlamentar al minoritatilor nationale,trebuie desfiintat acest grup,romania asigura drepturile tuturor miniritatilor nationale nu este necesar ca fiecare minoritate sa-si faca singuri dreptate,nici o alta tara din lume nu asigura drepturile minoritatilor nationale pe care le asigura romania.Eliminatii din parlament.Acesti 17 deputati intodeuna au votat cu PCR,PSD ,PNL PNTCD ,cand aceste partide au fost la putere.Reduceti hotia din parlament ,nu se justifica cheltuiala enorma cu acesti 17 parlamentari
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218