REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Iustin Roman: „Gradul de siguranţă în Constanţa este unul alarmant“

Iustin Roman: „Gradul de siguranţă în Constanţa este unul alarmant“

Replica API 22 decembrie 2015 | 00:00 363

Preocupat de siguranţa constănţenilor

Preocupat de siguranţa constănţenilor

Iustin Roman

Iustin Fabian Roman se declară preocupat de siguranţa constănţenilor! Consilierul local propune ca, în 2016, una din priorităţile municipiului Constanţa să fie creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor. În opinia reprezentantului PNL din cadrul Consiliului Municipal, reducerea gradului de spargeri de locuinţe sau al altor acte de violare a proprietăţii private se poate realiza prin înfiinţarea unui centru de monitorizare a intersecţiilor, şcolilor şi zonelor cu rată mare de criminalitate din municipiul Constanţa. Acesta consideră că „gradul de siguranţă în Constanţa este unul alarmant. Aproape zilnic aflăm de noi spargeri de case, tâlhării şi alte incidente la care poliţia nu reuşeşte să găsească soluţii. Cetăţenii Constanţei par neputincioşi, iar astăzi, în Constanţa, nu există bloc în care să nu găseşti pe uşa câtorva apartamente textul <>, <> sau alte forme prin care suntem informaţi într-un fel că oamenii nu se simt în siguranţă ori mai degrabă caută modalităţi de protejare a proprietăţii private”. Pe de altă parte, consilierul municipal afirmă că lucrează la acest proiect de câteva luni şi urmează ca, la începutul anului viitor, să fie depus la primărie.âine>

“De o perioadă bună de timp mă documentez pe această temă în vederea propunerii unei soluții pentru a putea înființa un centru de monitorizare care să fie în subordinea poliției locale. Avem exemple bune, atât în România, cât și în alte țări. Prin aceste camere de luat vederi, dăm încă o sarcină oamenilor legii din Constanța în ceea ce privește implicarea lor în creșterea gradului de liniște și siguranță a cetățenilor constănțeni. Un exemplu relevant este de actualitate: în preajma sărbătorilor de iarnă, când majoritatea oamenilor pleacă de acasă și multe locuințe devin ținte ale hoților. Ani la rând am observat cum, în loc să se investească bani în instituțiile care aplică forța legii și care apără cetățeanul de abuzurile venite din partea hoților sau de alte forme de vandalism, individual sau de proprietate privată, sume imense au plecat către anumite firme apropiate administrației”, a precizat consilierul municipal, Iustin Fabian Roman.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367