REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ivan: Băsescu să ne scutească de lecţii

Ivan: Băsescu să ne scutească de lecţii

Replica API 12 octombrie 2013 | 00:00 162

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că solicitarea de aviz pentru numirile procurorilor Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru este o dovadă a "consensului pe schimbările din Justiţie", el adăugând: "Traian Băsescu ar trebui să ne scutească de lecţii privind independenţa Justiţiei". "Am avut astăzi un semnal pozitiv în ceea ce priveşte consensul pe tema justiţiei. Faptul că s-a luat o decizie în urma consultărilor cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată că lucrurile decurg normal şi că există acord pe schimbările de procurori", afirmă Ivan într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, "nimeni dintre cei care au criticat schimbările, folosind argumente nefondate, de altfel, nu mai pot reproşa ceva acum".

"Traian Băsescu ar trebui să ne scutească de lecţii privind independenţa Justiţiei, din moment ce toată lumea cunoaşte încercările acestuia de-a lungul timpului de a intimida şi de a influenţa deciziile", susţine Cătălin Ivan.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a decis, în urma consultărilor avute cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, şi cu procurorii Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu, delegaţi la conducerea Secţiei pentru combaterea corupţiei, retragerea propunerii de numire a acestora.

Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru, propuşi la şefia Secţiei I din DNA în locul celor delegaţi acum doar nouă zile, şi-au legat numele de dosarele şantajului Antena-RCS&RDS, "Trofeul Calităţii", al consilierelor Marianei Câmpeanu şi al fostului procuror Mihai Betelie.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369