REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ivermectina, un medicament care naște controverse

Ivermectina, un medicament care naște controverse

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:00 1319

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Dumitru Lupuleasa, a declarat joi că un medicament nu trebuie utilizat până nu îşi dovedeşte eficacitatea şi siguranţa în administrare.

"Am văzut că în această perioadă se vorbeşte mult de o anumită grabă cu care ar trebui îmbrăţişate tot soiul de molecule, tot soiul de medicamente. Nu, un medicament până nu îşi dovedeşte, pe lângă eficacitate, siguranţă în administrare nu trebuie utilizat decât în momentul în care de la agenţiile de reglementare, fie că este vorba despre Agenţia Europeană, fie că este vorba de FDA sau de agenţia din România, să avem siguranţa în ceea ce priveşte utilizarea corectă a acestuia", a explicat Lupuleasa, în cadrul unei conferinţe, conform AGERPRES.

Potrivit acestuia, toate activităţile de cercetare şi dezvoltare pot influenţa calitatea medicamentului, de aceea aceasta trebuie controlată printr-un proces de producţie "pe nivel vertical".

"În legătură cu ceea ce putem să facem în România ca şi cercetare, trebuie să ne gândim în primul rând la medicamentele generice care trebuie privite corect pentru că, deşi ele sunt recunoscute ca echivalente terapeutice, există o serie întreagă de păreri din partea pacienţilor, din partea medicilor, din partea farmaciştilor legate de anumite semne de întrebare vizavi de eficacitatea genericelor, de faptul că acestea nu reprezintă decât o copie. (...) Practic, toate activităţile de cercetare şi dezvoltare pot influenţa calitatea medicamentului de aceea ea trebuie controlată printr-un proces de producţie pe nivel vertical, trebuie să avem siguranţa utilizării unor substanţe active şi a unor excipienţi care să aibă puritate maximă, iar formulările sunt diferite de cele existente pe piaţă pentru un anumit medicament, care presupun scurtarea de la sinteză până la diverse lucruri, astfel încât practic de la idee până la medicament să ştim că trebuie făcuţi nişte paşi extrem de corecţi la care avem o valoare adăugată care este extrem de importantă", a afirmat reprezentantul Colegiului Farmaciştilor din România, scrie știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Citez pe lupuleasa "astfel incat practic de la idee pana la medicament sa stim ca trebuie facuti niste pasi extrem de corecti la care avem o valoare adaugata care este extrem de importanta"" adica tradus lupuleasa zice ca medicamentul e prea ieftin acum si trebuie scumpit cat mai mult ca sa obtina industria farma cat mai mult profit, lupuleasa fiind reprezentantul cartelului mafiot farma ! capisci ?
0
0
Asta a LU Puleasa ar trebui sa spuna acelasi lucru si despre vaccinurile experimentale, adica nu trebuie utilizate pana nu isi dovedesc eficacitatea dar e mai rentabil la buzunar sa injectezi cu vaccin milioane de oameni sanatosi decat sa testezi un medicament pe mii de oameni bolnavi!!
0
0
Controverse care distrag atentia de la Arbidol si eficacitatea acestuia.
0
0
Lupuleasa e in urma cu informatiile sa se informeze ca Slovacia il foloseste Australia il foloseste A,merica da Exista si IVERMETINA umana
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369