REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

J Balvin, Bad Bunny şi Ozuna au primit cele mai multe nominalizări la premiile Latin Grammy 2020

J Balvin, Bad Bunny şi Ozuna au primit cele mai multe nominalizări la premiile Latin Grammy 2020

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:00 1032

Cântăreţul columbian J Balvin a primit marţi cele mai multe nominalizări - 13 - la premiile Latin Grammy din 2020 şi va concura inclusiv la categoriile "cel mai bun album", pentru "Colores", şi "cea mai bună colaborare", pentru "Oasis" - o înregistrare alături de Bad Bunny, un rapper care îl urmează în clasamentul celor mai nominalizaţi artişti din acest an, relatează EFE, citate de Agerpres.

J Balvin

Artistul portorican Bad Bunny a primit nouă nominalizări, în timp ce compatriotul său Ozuna ocupă locul al treilea, cu opt nominalizări la aceste premii, care vor fi decernate în data de 19 noiembrie, într-o ceremonie despre care nu au fost făcute precizări.

Genul urban domină astfel topul nominalizărilor la premiile Academiei Latine a Artelor şi Ştiinţelor Înregistrării (LARAS), după ce anul trecut însuşi J Balvin şi alte vedete au criticat prezenţa redusă a muzicii reggaeton şi trap în rândul nominalizărilor, în pofida succesului şi relevanţei lor în industria muzicală globală. Bad Bunny, unul dintre marii câştigători ai ediţiei Latin Grammy din 2019, a profitat de discursul său la primirea trofeului pentru a promova stilul reggaeton, pe care îl consideră "o parte a culturii latino".

J Balvin, care săptămâna aceasta a fost inclus de revista Time în rândul celor mai influente 100 de personalităţi din lume, a primit marţi cele mai multe nominalizări la premiile Latin Grammy. Pe lângă nominalizarea la categoria "cel mai bun album", pentru noul său LP "Colores", el candidează şi la categoria "cea mai bună colaborare", alături de Bad Bunny, cu piesa "Oasis", şi alături de Anuel AA, cu single-ul "China".

Bad Bunny, pe lângă nominalizarea sa la "cea mai bună colaborare", primită alături de J Balvin pentru "Oasis", concurează şi la categoria "cel mai bun album" cu materialul discografic "YHLQMDLG".

Cele două vedete sunt urmate de un alt star al stilului reggaeton, Ozuna, care a fost nominalizat pentru abumul "Niburu", dar şi la categoria "cel mai bun single", cu piesa "Te Soné De Nuevo", şi la categoria "cea mai bună interpretare de reggaeton".

Locul următor este ocupat de Anuel, care a primit anul acesta şapte nominalizări, printre care şi la categoria "cel mai bun album de muzică urbană", graţie materialului discografic "Emmanuel".

Artişti cu şanse mari la un trofeu sunt, de asemenea, Camilo şi Carlos Vives - cu şase nominalizări fiecare - şi Kany Garcia, care a primit cinci nominalizări.

Locurile următoare sunt ocupate de Rosalia, Karol G, Residente, Sky şi Tainy, care au obţinut fiecare patru nominalizări la premiile Latin Grammy 2020.

Lista este încheiată de Juanes, Alejandro Sanz şi Ricky Martin, Pablo Alboran, Andres Cepeda şi Tigres del Norte, care au obţinut două nominalizări fiecare.

Academia care decernează aceste premii prestigioase - atribuite sub forma unor statuete ce reprezintă gramofoane aurii - a anunţat că pentru cea de-a XXI-a ediţie au fost înscrise 18.000 înregistrări muzicale, care au fost lansate pe piaţă între 1 iunie 2019 şi 31 mai 2020. Runda finală a procedurii de votare se va desfăşura pe 8 octombrie.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 19 noiembrie, în cadrul unei ceremonii despre care nu au fost încă dezvăluite alte detalii şi care va fi transmisă de canalul Univision sub sloganul "La musica nos humaniza" ("Muzica ne umanizează").

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102