REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jaf ca în filmele cu mafioţi: patru braconieri au sechestrat şi bătut angajaţii unei cherhanale; trei sunt în libertate, unul - în arest la domiciliu

Jaf ca în filmele cu mafioţi: patru braconieri au sechestrat şi bătut angajaţii unei cherhanale; trei sunt în libertate, unul - în arest la domiciliu

Replica API 4 martie 2014 | 00:00 181

Bătăi şi ameninţări cu cuţitul

Bătăi şi ameninţări cu cuţitul

Acţiune în stil mafiot la Ovidiu! Patru indivizi au fost reţinuţi de oamenii legii pentru 24 de ore şi propuşi spre arestare, ei fiind acuzaţi de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal. Totul s-a petrecut în noaptea de 28 februarie spre 1 martie, când doi dintre ei au fost prinşi pe lacul Siutghiol la braconat. Au fost duşi la punctul piscicol, situat în Ovidiu, pentru a se lua măsurile ce se impun, însă, în timp ce discuţia era în toi, în cadrul societăţii au pătruns alţi doi bărbaţi, care au dezlănţuit iadul. Au fost propuşi spre arestare, iar magistraţii au hotărât ca Nicolae Pricop, de 27 de ani, să fie arestat la domiciliu, pe când ceilalţi trei vor fi cercetaţi în libertate, fiind vorba de Bogdan-Petrică Goia, de 19 ani, Constantin Cirstică, de 34 ani şi Alexandru Cazacu, de 22 ani.

Unul dintre angajaţi a fost aruncat într-un birou şi încuiat acolo, după care agresorii şi-au îndreptat atenţia către un alt angajat, pe care l-au bătut cu pumnii şi picioarele, el având nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale. De asemenea, angajaţii au fost ameninţaţi cu cuţitul pentru a nu sufla o vorbă despre cele întâmplate. Şi toate acestea, numai pentru a nu se alege cu amendă. Numai că ei au fost prinşi de oamenii legii, reţinuţi pentru 24 de ore şi propuşi spre arestare. "Poliţia Ovidiu cercetează în stare de reţinere pentru 24 de ore pe P. Nicolae de 27 ani, G. Bogdan-Petrică de 19 ani, C. Constantin de 34 ani şi C. Alexandru de 22 ani, care, în noaptea de 28.02 spre 01.03.2014, au pătruns ilegal într-o societate comercială din Ovidiu, au agresat şi ameninţat cu acte de violenţă un angajat al respectivei societăţi. Bărbaţii au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi pentru lipsire de libertate şi tâlhărie calificată", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Cum s-au petrecut lucrurile: ce spun procurorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au menţionat că, în noaptea de 28.02 spre 01.03.2014, inculpaţii Alexandru Cazacu şi Bogdan Petrică Goia au fost surprinşi pe luciul lacului Siutghiol de persoana vătămată N.C. în timp ce aceştia sustrăgeau peşte fără acordul administratorului lacului. Inculpaţii au fost conduşi la sediul societăţii care administrează lacul iar, în momentul în care au ajuns la punctul de lucru al respectivei societăţi, inculpaţii au intrat însoţiţi de persoanele vătămate N.C. şi M.M., în cherhanaua situată în cadrul punctului de lucru. La scurt timp, în interiorul sediului societăţii au intrat inculpaţii Nicolae Pricop şi Constantin Cirstică care au adus ameninţări cu acte de violenţe şi cu moartea faţă de persoanele vătămate N.C şi M.M., în vederea asigurării scăpării celorlalţi doi inculpaţi. Ulterior, aceştia au scos din birou persoana vătămată N.C pe care au lovit-o în interiorul cherhanalei, în timp ce Nicolae Pricop a încuiat persoana vătămată M.M. în biroul administrativ lipsind-o pe aceasta de posibilitatea de a se deplasa. În timp ce persoana vătămată M.M. era lipsită de libertate, cei patru inculpaţi au lovit şi cealaltă persoană, lovituri în urma cărora aceasta a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218