REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Jaf ca-n codru la Apele Romane. 4 milioane de euro, "disponibilizate" pentru buzunarul lui Lazia

Jaf ca-n codru la Apele Romane. 4 milioane de euro, "disponibilizate" pentru buzunarul lui Lazia

Replica API 11 noiembrie 2010 | 00:00 122

Tara moare de foame, Argos face regularizare

Tara moare de foame, Argos face regularizare

Când ţara e în criză, nu sunt bani de salarii, se fac disponibilizări în draci, iar de la anul, din ianuarie se anunţă... alte disponibilizări, când toată lumea se plânge că nu mai are din ce trăi, iar alimentele s-au scumpit cu 25%, Apele Române aruncă 4 milioane de euro pe lucrări de regularizare! Jaf ca în codru am putea spune, pentru că astfel de lucrări s-au mai făcut, iar apele tot au inundat localităţile constănţene. Şi-atunci, de ce se mai fac, pentru ce se mai aruncă banii?

Printre preocupările mai marilor de la Administraţia Bazinală a Apelor Dobrogea-Litoral se numără (de mai mult timp) şi regularizarea văilor din judeţ. Cu toate că denumirea sună destul de pompos, efectele ar trebui să se vadă înaintea, în timpul şi chiar şi în urma inundaţiilor, fiind vorba de măsurile de protecţie pe care ABADL, instituţie condusă de Marian Mitrea, trebuie să le intreprindă în zonele cu potenţial. În cursul zilei de miercuri a fost publicat anunţul de atribuire al contractului privind "Elaborarea documentaţiei de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie" pentru lucările de regularizare a văilor de la Agigea şi Lazu. Suma pusă la bătaie de Mitrea pentru acest proiect este de 14.573.156,86 lei fără TVA (circa 4 milioane euro) şi, deşi au participat cinci ofertanţi, câştigătoare a fost o companie cu renume pe plan local. Astfel, cel care s-a angajat să... regularizeze văile respective este controversatul Lucian Lazia, prin compania Argos SA, pe care o conduce alături de fiul său, Dorin Lazia. Dintr-o greşeală probabil, dar ce e drept cu repetiţie, data semnării contractului este în viitor, anume pe 10 decembrie a.c. Menţionăm că astfel de contracte au mai existat şi în vara anului trecut, referitor la lucrări similare în aceeaşi zonă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614