REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

JAF la Medgidia! Seif plin cu bani, furat cu maşina Poştei

JAF la Medgidia! Seif plin cu bani, furat cu maşina Poştei

Replica API 31 ianuarie 2014 | 00:00 219

Sistemul de alarmă era nefuncţional

Sistemul de alarmă era nefuncţional

Poşta din Medgidia a fost prădată de hoţi în dimineaţa zilei de vineri. Toţi banii din seif au dispărut. Deşi unitatea avea sistem de alarmă, dar acesta nu era funcţional. Hoţii au furat 470.000 de lei. Poliţiştii din Medgidia spun că au fost sesizaţi prin 112, la ora 06.00, cu privire la sustragerea unei sume de bani din incinta unităţii poştale. Echipa operativă complexă deplasată la faţa locului a constatat că, în sediul unităţii respective, prevăzute cu sistem de alarmă şi care a fost verificată cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la paza bunurilor şi obiectivelor de mai multe ori în anul 2013, s-a pătruns prins forţarea uşii de acces, din interior reclamându-se lipsa casei de bani, dar şi a unei autoutilitare ale cărei chei se aflau în aceeaşi incintă.

Operaţiunea "ranga"

Felul în care a fost dată spargerea seamană izbitor cu alte cazuri petrecute recent în zona Far. Astfel, hoţii au forţat accesul de intrare în unitatea poştală, cu ajutorul unor ustensile, cel mai probabil o rangă. Odată ajunşi în interior, hoţii au furat o sumă importantă de bani. Se pare că jefuitorii ar fi ştiut care este amplasarea exactă a sistemelor de supraveghere. "A fost spartă Poşta din Medgidia au fost furaţi 470.000 de lei, prin forţarea uşii de acces. Probabil că au forţat-o cu ranga. Deocamdată se fac cercetări la faţa locului", au declarat, pentru "Replica", oamenii legii.

Angajaţii Poştei, audiaţi

"Există un cerc de suspecţi. Poşta era prevăzută cu alarmă, dar în cursul anului 2013 au fost efectuate mai multe controale pe Legea 333, privind protecţia bunurilor. S-au găsit mai multe nereguli. S-a pus în vedere remedierea deficienţelor până la finele acestei luni", au mai adăugat poliţiştii. Angajaţii Poştei vor fi audiaţi pentru a se stabili de ce nu au fost remediate deficienţele constatate de poliţişti în 2013. "Aveau un sistem de alarmă nefuncţional. Nu aveau camere de luat vederi. Aveau contract cu o firmă de pază, dar conform legii o astfel de unitate trebuie să aibă sistemul de alarmă funcţional, pentru că au multe valori", au mai spus poliţiştii. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere penală.

Update

O autoutilitară ce pare a fi cea sustrasă din Medgidia a fost găsită în localitatea Castelu.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369