REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

JALE: 20% din restaurante nu vor mai deschide niciodată

JALE: 20% din restaurante nu vor mai deschide niciodată

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 4465

Circa 5.000 de restaurante din întreaga ţară nu se vor putea redeschide în perioada următoare, reprezentând aproape 10% din totalul de locaţii la nivel naţional. De asemenea, din cauza pandemiei de coronavirus, industria restaurantelor a pierdut în această perioadă aproape un miliard de euro.

Dragoş Petrescu: 20% din restaurante nu vor deschide

Dragoş Petrescu, proprietar al grupului City Grill şi preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat însă că este mai conservator şi că 20% din restaurante nu vor redeschide, iar mai puţin de 50% din terase vor fi redeschise în luna iunie.

„Eu sunt mai conservator. Cred că aproximativ 20% nu vor deschide. Doar 50% din restaurantele care au terasă au deschis recent. Cele cu terase foarte mici nu au deschis deocamdată, deoarece nu au spaţiu suficient. Probabil că mai puţin de 50% vor fi deschise în această lună”, a spus el.

Dragoş Petrescu: Alţi proprietari le vor lua locul

Proprietarul grupului City Grill este de părere că vor mai deschide alţi proprietari de restaurante, dar abia de la data de 15 iunie, după ce va fi exista posibilitatea de a fi redeschise şi spaţiile închise, nu doar terasele.„Sperăm ca după deschiderea interioară a restaurantelor după data de 15 iunie să mai deschidă încă câţiva. Probabil că 10-20% nu vor deschide niciodată. Asta nu înseamnă că alţi operatori nu le vor lua locul. Dinamica HoReCa este foarte mare. Cu 50.000 sau 100.000 de euro poţi deschide un restaurant”, a mai declarat el.

Transformarea pieţei şi adaptarea afacerilor

Antreprenorul a mai vorbit şi despre transformarea pieţei. „Având în vedere că vor apărea acestea restaurante gata amenjate, probabil că va fi mai uşor pentru cei cu alte idei, viziune. Sigur vor exista şi unii care vor deschide, bine, nu va fi la fel ca în anii trecuţi. Piaţa se va transforma. Se va merge mult pe segmentul de tip delivery, take away. Va fi un an şi jumătate de oferte. Trebuie să te adaptezi pieţei”, a mai punctat Dragoş Petrescu.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ghinion, in astea 2 luni am invatat sa gatim si acasa .... restaurantele adevarate unde sa ai incredere ca mananci ceva curat sunt extrem de rare si aproape imposibil de gasit in Dobrogea!
10
1
Falement scrie pe voi,v-ati batut joc de angajati cu salarii de cacat,ati oprit garantii pentru sparturi inchipuite,i-ati scos lipsa la inventar ca ati furat voi din propria afacere da-va dreak!
9
1
Mare paguba .Oricum 90% din locatii nu le puteai numi restaurante. Bodegi mai bine zis. Intr-un judet numeri pe degete restaurantele unde chiar mananci si esti servit bine. Poate chiar degetele de la o singura mana. Patroni de rahat care vor sa se imbogateasca peste noapte. Cu investiti mediocre vor sa faca milioane. Eu unu mi-as fi dorit sa tina pandemia asta pana prin octombrie. Asa ii ardea de toti carciumarii la buzunar si majoritatea dadeau faliment
8
1
sau fac pe idiotii in legatura cu notiunea de a oferi de munca.sclavagismul modern e mai salbatic ca niciodata,salarii de cacat oferite pentru preturi corelate la U.E mai erau unii imbecili care santajau angajatii si potentialii candidati cu fraza de rahat daca nu-ti convine asteapta 200 de insi la usa mea sa-ti ia locul.
8
0
Hai sa nu le plangem de mila machidonilor hoti!!!!!
10
3
Ii asteptam pe KWI, Orban, Catu sa salveze carciumarii. Macar , asa putina recunostinta pt. voturile care l-au ajutat sa fie domnul tarii.Carciumarilor le era teama de ciuma rosie ca le confisca averile. Si pt. asta au tras pe dreapta.
1
4
De abia in ultima fraza despre patroni"nu ii aruncam acum pe toti in foc pentru ca sunt si uni nemernici"in care spui adevarul ai revenit la normal,pentru ca toti pos pe care ii critici nu sunt contra patronilor ci majoritatea spun"poate sa ramana si numai unu din trei dar ala sa fie cinstit"si eu tot asa cred,caci daca are cerere ala corectu isi extinde afacerea,asa castiga si el si clientul care pleaca multumit de la restaurantul lui,nu asa cum spui tu"hai sa ma fac patron dupa care mai lasatima cu legea pentru ca eu le dau oamenilor de munca",ei uite asa cum gandesti t nu merge ma baiatule.
6
0
probabil cele care merita. paguba in ciuperci
10
0
si noi de la cine mai luam shpaga
8
0
Romanu nu se poate culca linistit daca nu ii moare capra vecinului . Idiotilor care va bucurati . Acesti patroni , ofereau locuri de munca . Idiotilor , care sunteti voi . Incercati sa faceti si voi ceva in tara asta si dupa sa comentati . Intradevar , sunt si patroni nemernici care sunt foarte lacomi , dar nu ii aruncam acum pe toti in foc pentru ca sunt si nemernici .
3
10
am ramas siderat de aceasta cumplita stire. Unde isi vor mai etala prostimile talentul, ghiolbanismul, lasatul bacsisului mai mic decat un bilet de troleu, unde si vor mai etala somitatile acele cunostinte culinare zero, de mancau porc si credeau ca e rata..unde??? tre facut ceva, sa vina guvernul sa salveze foamea din orasul mocirlos
12
0
10% sau 20%? greu de tot cu aritmetica asta.....
8
0
Cine nu si-a facut afacerea dupa niste principii sanatoase, normal sa dea faliment. Daca esti cu adevarat om de afaceri,nu jnapan, inveti din treaba asta si faci o alta afacere mai bine gandita. Eu nu sunt obligat ca din taxe si impozite sa-ti sponsorizez incercarile,asa ca ia frumos bani din banca,deschizi ce vrei tu,platesti angajatii decent nu in scarba ca pana acum,nu te caci pe tina ca muncesti si tu,nu doar bucatarii si ospatarii. Nu poti cinstit,nu mai incepi afaceri. Simplu,cauta-ti de munca la fel ca altii.
14
0
sa nu mai deschida niciunul
13
0
Nu e musai sa fi Patron de restaurant . Apucati va de munca nu mai stati mana intinsa la guvern .
15
0
selectie naturala
12
0
Ne doare in cot. La cat de des merg eu la restaurante, se pot inchide toate.
18
1
multe erau deschise temporar , mai ales pe litoral 2 luni pe vara . week end ul trecut mamaia era aproape pustie si deschise 2 sau 3 terase .........deci multi horeca nepregatiti sau neinteresati sa deschida ....
14
0
Sa dispara toate restaurantele si cluburile...biserici..asigurari..banci..toooot....
13
2
santiete, scoli, spitale noi,autostrazi, locuri de munca pentru tineret s a ramana in tara , bine platiti pentru a merge la...restaurant!
12
0
PAGUBA CA EU BEAU ACASA
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367