REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

JALE! Cantinele din port, CONTROLATE la SÂNGE de comisarii de la Protecția Consumatorilor

JALE! Cantinele din port, CONTROLATE la SÂNGE de comisarii de la Protecția Consumatorilor

Replica API 22 mai 2019 | 00:06 1648

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța au controlat cantinele din cadrul portului Constanța și portului Sud-Agigea, iar ceea ce au găsit este desprins din "filmele" deja știute: mizerie și condiții neconforme. S-a lăsat cu amenzi, cu produse oprite de la comercializare, iar pentru două dintre punctele verificate a fost oprită temporar prestarea de servicii.

Trei dintre unitățile controlate au fost găsite în regulă, doar cu abateri de informare, au precizat reprezentanții CJPC. La celelalte, însă, au fost identificate proceduri nesigure și periculoase pentru sănătate, depozitări neconforme, ustensile și recipiente nepotrivite pentru alimentația publică, materii prime cu data limită de consum depășită sau nerespectarea ingredientelor declarate. Astfel, la S.C. Alro Srl (clădire din zona Maritimă, la subsol) au foat aplicate un avertisment, două amenzi în valoare de 10.000 de lei și s-a luat măsura opririi temporare a prestărilor de servicii (OTPS) din cauza lipsei unui cântar verificat metrologic și cu aprobare de model, servicii care pun în pericol sănătatea, viața și interesele economice. În continuare, la S.C. Gala Del Gusto Srl (Dana 45) au fost aplicate un avertisment și o amendă de 5.000 de lei. De asemenea a fost propusă încetarea practicii comerciale înșelătoare. Au fost descoperite produse și servicii nesigure, practica comercială înșelătoare. Și la S.C. Efolitoral Srl (portul Constanta Sud - Agigea) au fost aplicate două avertismente și o amendă de 5.000 de lei pentru următoarele deficiențe: produse și servicii nesigure, lipsă verificare metrologică, lipsă ingrediente și alergeni. Controale au fost efectuate și la SC Sisteme Rutiere Integrate Srl, fiind aplicate un avertisment și 3 menzi în valoare de 12.000 de lei. La Grup Servicii Petroliere au fost aplicate 3 avertismente, la Principal Alro Srl 2 amenzi a 15.000 de lei, la Sc Seamens un avertisment, la fel și la Grup Petrom Marin SA. În total au fost verificați 9 operatori economici, au fosta date 10 avertismente și 12 amenzi în valoare de 62.000 de lei, fiind luată măsura opririi temporare a prestărilor de servicii (OTPS) în ceea ce privește două unități. De asemenea, a fost propusă o închidere definitivă, 90 kg de produse alimentare au fost oprite de la comercializare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inchideti voi bufeturile voastre aducem noi catei in sos picant, muste la gratar, miau miau in sos de usturoi ce mai ... delicatese asiatice. Pofta buna.
0
0
Cine este in spatele societatilor comerciale private care au afaceri directe sau indirecte cu portul asta fiindca de la revolutie aproape nimic nu s-a miscat cu toate ca au avut puterea mai multe partide.
1
0
La NSS sunt preturi mari si multa mizerie. Giles sa fie futut in cur. La Seaman...e noaptea mintii, cel mai infect loc din port, probabil e al unuia din partid. Bag pula in psd. Vreau sa sug pula. Pa.
3
0
In port aproape toate afacerile care ofera servicii sunt cu circuit inchis sau sunt tot ale directorilor sau rudelor celor de la Administratia Porturilor Constanta , iar ca si o curiozitate au cele mai mari preturi mult mult mai mari ca si in oras, si buticurile care sunt in port la fel . Deoarece nu e lasata concurenta isi mentin preturile lor acum sa aflam ca e si mizerie in bucatarie . De ce nu se liciteaza liber spatiile din portul Constanta oferta cea mai buna castigatoare si atunci va fi competivitate cu adevarat si statul are de castigat de pe urma preturilor la chirii .
5
0
aia de la seamens pub trebuie aruncata in aer dar este a lui greavu si nu o vede nimeni cel mai mare focar de infectie
13
0
In port Agigea poarta 10 donezi un rinichi pentru o ciorba
8
1
Toate unitatile care produc mancare sunt prost intretinute, iar consumul produselor este un mare risc pe care si-l asuma clintul !
13
0
chioscul de langa poarta jale muie pe fata fara bon fiscal foarte scump ,dar cotizeaza la partid
19
0
Aia de langa seamans pub!! E jale acolo pute de afara cand treci
18
0
Asa e la APC...mizerie mare.
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102