6.4° Constanța Mar., 6 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6204
6.4° Constanța Marți, 6 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6204

Jale în magazinele Auchan! 14 unități, închise de Horia Constantinescu

Victor ROTARU 29 septembrie 2022 3068

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au amendat 50 de magazine Auchan din toată ţara cu suma de 750.000 de lei, în urma unor controale efectuate în cursul ultimei luni, pentru a verifica modul în care lanţul de hipermarketuri respectă legislaţia în vigoare în domeniu.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pentru neregulile constatate, comisarii au aplicat 93 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 750.000 de lei.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Totodată, aceştia au dat 11 avertismente şi au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 lei, precum şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 14 de unităţi.

"Am fost acuzaţi că facem prea multe controale dedicate unor lanţuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteţi respectaţi. Din România nu trebuie doar luaţi bani, mai trebuie şi investit! Trebuie făcută curăţenie, ca de Paşti, ca şi cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că aşa stau lucrurile", a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Printre cele mai frecvente abateri constatate de comisarii ANPC se află: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor legume şi fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, cu ambalaj deteriorat, comercializarea unor produse care nu erau păstrate în condiţiile precizate de producător, cu modificări organoleptice, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundenţă.

Totodată, comisarii ANPC au constatat folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, deficienţe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor menţiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română), precum şi utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu acumulări masive de gheaţă, rugină, impurităţi şi chedere deteriorate, lichid de scurgere congelat, resturi alimentare şi mucegai.

Comisarii ANPC au mai descoperit comercializarea unor produse cu starea termică schimbată, comercializarea unor produse cu aglomerări de gheaţă în ambalaj, nerespectarea regimului promoţiilor, neafişarea preţurilor unor produse, existenţa pavimentului neigienizat şi a unor rafturi murdare, în zona de comercializare, nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători şi existenţa unor neconcordante între preţul produsului la raft faţă de cel de la casa de marcat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Problema e Horia si nu jegul din magazine ? :)) sunteti idioti
2
2
Tanti aia cu termometrul și unghiile alea e belea. Cine are legătură cu haleala înțelege.
4
0
Cred ca omul vrea sa rezolve 2 lucruri dintr-o data: sa si faca campanie sa mai candideze odata si sa ia spaga cuvenita sau ma rog necuvenita. Trantorele verifica calitatea mierii albinei
5
2
In ziua cei care vor sa faca sau sa produca ceva trebuie sa obtina aprobari de la cei care nu fac si nu produc nimic, si care le mai baga si bete-n roate
2
0
Mi-e greata de acest personaj. Pe scurt a lins pe unde calca Prim ministru Dancila. Apoi a andidat independent la primaria Constanta. A luat din preferintele PSD-iste in dauna lui Fagadau. Drept rasplata Chitac la numit Director in primarie. Au revenit PSD-isti la butoane si normal a plecat si el la centru ca de... Constatarile ANPC sunt cam nimicuri dar el crede ca da bine. Hai sa fim serioasi. Toate marile magazine au schimbat foarte multe dulapuri firgorifice. Adica au investit masiv. Dar ce conteaza?
6
5
Bai constantinescule mai tii minte cand faceai "controale" pe la mega image si lipeai etichetele tale aduse de acasa sa para ca sucurile de portocale sunt expirate? Tot in acelasi timp vroiai sa pui mana si pe spatiul de la trocadero pt concurenta. Te-au dat in suturi afara cand ti-au spus ca au filmare. Cat despre haosul din magazine ce-i drept ao dreptate.
7
3
iar micul muc care taie si spanzura de dragul camerelor video hahahah. o marioneta manjita pana peste cap, bani de la tati, sponsor de campanii politice.
5
3
HC vrea doar capital politic. E un nenorocit care se foloseste de nevoia legitima de protejare a consumatorilor că sa para Zorro. E un om care strânge bani pt functie, marca Nasu ANastase.
8
4
H. Constantinescu nu sta in banii de la OPC.
4
5
Dupa ce ca nu reinvestesc , sa angajeze macar suficienti oameni care sa se ocupe cu igenizarea vitrinelor , cu intretinerea lor si oameni care sa selecteze legumele , fructele . Pentru ca intradevar arata de parca au fost aruncate la gunoi . De foarte multe ori ma simnt jenat ca trebuie sa-mi aleg legumele s-au fructele ca dintr-o lada de gunoi . Asta ne arata ca nu au nici un pic de respect fata de consumatorul roman . RESPECT DOMNULE CONSTANTINESCU . RAMANETI LA ANPC PENTRU CA AICI FACETI CEA MAI BUNA TREABA .
11
5
Cum sa fii criticat domnule H.Constantinescu tu si oameni tai pentru ca faceti controale,adica va faceti treaba pentru care sunteti platiti de stat deci nu o faceti pentru mine consumatorul si platitorul de taxe la stat,taxe din care va luati salariul,ci o faceti caci altfel pueti sa plecati acasa argumentand ca va este frica de amenintari si daca spuneti ca sunteti amenintat dati si numele celor care va ameninta pt.ca altfel tot fricos sunteti si oameni fricosi nu au cum sa conduca o institutie de control a statului care are ca obiectiv protectia consumatorilui. Poate sunteti amenintat caci nu controlati unele magazine care au si mai multe probleme decat cele pe care angajati dumneavoastra le-au controlat.
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
362723143843
5/49
32410352725
joker
8194117188