REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Jale la Constanţa! Nu se respectă prevederile legale şi evaziunea fiscală e în floare

Jale la Constanţa! Nu se respectă prevederile legale şi evaziunea fiscală e în floare

Replica API 11 iulie 2013 | 00:00 126

Angajatorii, din ce în ce mai şmecheri

Angajatorii, din ce în ce mai şmecheri

Societăţile comerciale din Constanţa au fost luate la control de către reprezentanţi ai O.P.C., D.S.V.S.A. şi ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor. Rezultatele aufost unele dezastruoase: evaziunea fiscală este în floare şi nu respectă prevederile legale. A fost confiscată marfă, s-au aplicat sancţiuni şi s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Acţionând în baza programelor "Antifraudă", "Litoral 2013" şi a Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise cu ocazia comercializării animalelor vii, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai O.P.C. şi D.S.V.S.A. Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune în municipiul Constanţa, la operatorii economici ce au ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne. Cu această ocazie au fost verificate 19 societăţi comerciale, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale, fiind confiscată şi cantitatea de 43 kg. carne. De asemenea, s-a constatat şi săvârşirea a 3 infracţiuni de evaziune fiscală. La o societate administrată de un tânăr de 23 de ani, din Constanţa, s-au constatat mai multe infracţiuni, prejudiciul estimativ fiind de 120.000 lei, constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, precum şi în sustragerea de la efectuarea de verificări de către organele competente, prin declararea fictivă a sediului social. În cadrul altei societăţi administrate de către un bărbat în vârstă, de 56 de ani, s-a constatat săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în înregistrarea în actele contabile a unor cheltuieli nereale, cu consecinţa prejudicierii bugetului de stat cu contravaloarea impozitului pe profit şi a TVA aferente, prejudiciu estimativ fiind de 15.000 lei.

Noua tehnică a angajatorilor: reţin impozitele pe salarii, dar nu le varsă în bugetul general

De asemenea, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa, au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale, care în perioada octombrie 2012 - aprilie 2013, a reţinut de la angajaţi impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu de 104.526 lei, faţă de acesta desfăşurându-se cercetări în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art 6 din legea nr 241/2005. Pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni este cercetat în stare de libertate şi administratorul unei societăţi comerciale cu punct de lucru în Eforie Nord. Acesta, în perioada 01.01-31.07.2012 a reţinut de la angajaţi, impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu în valoare de 14.642 lei. Totodată, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor au documentat activitatea infracţională a administratorului unei societăţi comerciale din Constanţa, care în perioada februarie - aprilie 2013, a reţinut de la angajaţi impozitele pe salarii şi contribuţiile cu reţinere la sursă fără a le vărsa la bugetul general consolidat al statului în termenul legal, creând un prejudiciu de 4.228 lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369