REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Jale la Dobromir: Secretarul primăriei, reţinut pentru vânzări de terenuri cu acte false

Jale la Dobromir: Secretarul primăriei, reţinut pentru vânzări de terenuri cu acte false

Replica API 28 noiembrie 2013 | 00:00 532

Pământ înstrăinat cu japca

Pământ înstrăinat cu japca

În luna august a anului 2012, secretarul actual în funcţie din cadrul Primăriei Dobromir, Iana Stănuţa, şi fostul primar, Visel Iusein, au eliberat mai multe documente false contra unor sume de bani. Mai exact, un singur teren a fost vândut de două ori. Este vorba de un teren de 8 hectare care a fost vândut către o firmă daneză, SC Dimas Agriculture SRL, contra sumei de 14.000 de euro, de cei doi menţionaţi anterior. Însă, terenul aparţine unei femei, Elena Spiridon, care a făcut o promisiune de vânzare cumpărare actualului primar în funcţie, Eugen Iliescu, contra unei sume de 6.000 de lei. Când s-a dus să perfecteze contractul, femeia a constatat că terenul este deja vândut! Iana Stănuţa a fost reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, urmând să fie propusă spre arestare. Reamintim că fostul primar al comunei Dobromir se afla deja în atenţia oamenilor legii, în luna septembrie poliţiştii, coordonaţi de un procuror, efectuând percheziţii la domiciliul lui Visel Iusein, fiind vizaţi şi fraţii, respectiv tatăl acestuia. Acţiunile familiei Iusein au fost urmărite de poliţie şi procurori un an de zile, fiind acuzaţi de o fraudă de un milion de euro. Totul s-ar fi petrecut pe vremea ultimul mandat al lui Iusein, în perioada 2008-2012. Fostul edil este cercetat pentru evaziune fiscală şi fraudă. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au verificat, ieri, documente şi acte privind contractarea unor fonduri de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Familia Iusein este acuzată de o fraudă cu fonduri APIA de un milion de euro. Potrivit unor surse, fostul edil a profitat de statutul său, acela de primar, pentru a obţine ilegal bani atât pentru el, cât şi pentru fraţii şi tatăl său, dar şi pentru a vinde, respectiv cumpăra terenuri şi utilaje.

Liliana CHIRU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primariile au devenit stat in stat,ei fac legea ,oamenii sunt terorizati si santajati si jegmaniti de angajatii primariilor ,angajati care sunt platiti de fapt din banii lor .In cardasie cu arendatorii ,incaseaza subventii iar proprietarii de terenuri primesc niste firimituri doar cand au ei chef,si daca isi amintesc sa mai plateasca .O revolutie ca in 1907 nu ar strica,,doar furci si topoare mai au oamenii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102