REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Jale la examenele organizate de ANP. Candidaţii de la Poarta Albă, "trântiţi" cu note de 3

Jale la examenele organizate de ANP. Candidaţii de la Poarta Albă, "trântiţi" cu note de 3

Replica API 13 februarie 2013 | 00:00 4037

EXCLUSIV:

EXCLUSIV:

Rezultate ruşinoase! Oameni (ne)pregătiţi au ţintit funcţii de şefi şi au fost "trântiţi" cu note de 3. Examenele pentru ocuparea unor posturi vacante din sistemul penitenciar, organizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), la Poarta Albă şi Secţia exterioară Valu lui Traian, s-au dovedit a fi peste puterile unor angajaţi cu state vechi. 12 aspiranţi, la titulatura de "şef serviciu/şef birou asistenţă psihosocială", ofiţeri şi subofiţeri din cadrul penitenciarelor Vaslui, Tichileşti, Galaţi, Tulcea, Slobozia şi Poarta Albă, au concurat pentru 9 posturi.

În trei zile candidaţii au trecut printr-o serie de verificări, testări, în mod inutil. Poate că s-au complicat paragrafele, poate că s-au pus piedici, poate că au avut emoţii, poate că au fost neinspiraţi, însă doar 3 dintre cei 12 au reuşit performanţa să adune câteva sutimi peste nota de trecere. Fericiţii îşi vor desfăşura activitatea de şef la unităţile din Tulcea, Slobozia şi Tichileşti. În timp ce unii au convins comisia de examinare că sunt "capabili", alţii au fost "răsplătiţi pentru efort" cu doar două puncte peste cel primit din oficiu. În această situaţie se regăsesc Cristina Babuş, notată cu 3,50, şi Alexandru Ofrim, notat cu 3,11. Cei doi s-au înscris la examen pentru ocuparea posturilor de "şef serviciu educaţie/şef birou" la Penitenciarul Poarta Albă. Cu ceva sutimi în plus, dar declaraţi de comisie "respinşi", s-au ales şi Sorin Liviu Maloş (5,98), Cătălin Costel Luncanu (4,21), Marcela Simon (6,30) de la Penitenciarul Vaslui şi Ionuţ Vasile Anghel (6,46) de la Penitenciarul Galaţi.

Subiecte grele, scuza candidaţilor

"Funcţia de şef al Serviciului Educaţie de la Penitenciarul Tulcea va fi ocupată de Georgiana Claudia Dafinoiu. La examen a obţinut nota 7,16, nota minimă fiind 7. Şef serviciu Asistenţă Psihosocială la Penitenciarul Slobozia va fi Ionela Frăţilă, iar la Penitenciarul de Minori şi Tineret Tichileşti - Caraivan Livia Anda. Ambele au avut note de trecere. Celelalte posturi scoase la concurs, din sursă internă, nu s-au ocupat. Interviurile au avut loc la Poarta Albă, iar proba practică, aptitudini calculator, şi proba scrisă, la Secţia exterioară Valu lui Traian. Au fost note mici. Ei ştiu cum s-au pregătit. Poate au fost subiectele mai grele", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă. Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute la proba scrisă pot face contestaţii în termen de două zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor, respectiv în zilele 12-13 februarie. Contestaţiile s-au putut depune de către candidaţi la structura de Resurse Umane din unitatatea organizatoare de concurs sau din unităţile unde aceştia au depus dosarul de concurs. Însă este greu de crezut că un candidat de nota 3 poate obţine peste noapte o mărire care să-i confere statutul de şef. Cert este că până la organizarea unor noi examene posturile respective vor rămâne în continuare "vacante".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614