REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Jale mare în microbuzele de transport persoane

Jale mare în microbuzele de transport persoane

Replica API 31 ianuarie 2013 | 00:00 218

Pasageri înghesuiţi ca sardelele, ţinuţi în frig şi luaţi în zeflemea

Pasageri înghesuiţi ca sardelele, ţinuţi în frig şi luaţi în zeflemea

Transportul public de persoane, lagăre pentru constănţeni. Cam aşa indică rezultatele unei acţiuni de control, demarată la nivel naţional de către oamenii legii. Persoane transportate precum sacii de cartofi, şoferi fără centură de siguranţă, cât şi alte nereguli au fost depistate pe drumurile din judeţ. În plus, oamenii nu contenesc să se plângă la OPC de "mizeriile" prin care sunt nevoiţi să treacă zi de zi.

Jale în microbuzele din Constanţa care transportă persoane. În urma unei acţiuni, demarată de Direcţia Rutieră - I.G.P.R., ce s-a desfăşurat perioada 21 - 27 ianuarie 2013, mai multe nereguli au ieşit la suprafaţă, motiv pentru care sancţiunile au curs râuri - râuri. Microbuze surprinse cu pasageri mai mulţi decât legal şi şoferi fără centură de siguranţă, au fost la ordinea zilei, potrivit reprezentanţilor Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Spre exemplu, un şofer de 30 de ani din Constanţa s-a ales cu sancţiune întrucât a fost depistat conducând un microbuz IVECO de la GMS, având opt persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, iar un altul, de 38 de ani, a fost depistat conducând un microbuz neavând cuplată centura de siguranţă şi având patru persoane în plus faţă de numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare. Per total, poliţiştii rutieri constănţeni au aplicat 97 de sancţiuni şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. Acţiunea a fost organizată pentru reducerea riscului rutier în transportul rutier public de persoane. În plus, constănţenii, nemulţumiţi de condiţiile transportului, depun plângeri peste plângeri către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, unde reclamă că microbuzele nu respectă graficul, nu opresc mereu în staţii, abonamentele nu sunt acceptate de fiecare dată, nu există căldură în timpul mersului, sunt înghesuiţi precum sacii de cartofi şi li se vorbeşte urât. "Avem multe plângeri cu privire la transportul de persoane, la microbuze. Oamenii spun că microbuzele nu opresc mereu în staţii, nu li se acceptă de fiecare dată abonamentul, sunt înghesuiţi, li se vorbeşte urât...", a declarat, pentru "Replica", Dionisie Culeţu, şeful OPC. La nivel naţional, peste 5.700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în perioada 21 - 27 ianuarie 2013, ca urmare a neregulilor constatate în urma controalelor efectuate în domeniul transportului public de persoane. De asemenea, au fost reţinute 261 de permise de conducere. La controalele din trafic, care au fost desfăşurate în zona intrărilor şi ieşirilor din municipiile reşedinţă de judeţ, au participat 3.130 de poliţişti rutieri, au fost monitorizate 923 de rute şi trasee folosite de transportatorii publici şi au fost verificate 13.993 de autovehicule destinate transportului rutier public de persoane (autocare, autobuze, microbuze).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
2019...la fel
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614