REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Jale pe drumurile Constanţei: 23 de accidente rutiere şi două persoane decedate

Jale pe drumurile Constanţei: 23 de accidente rutiere şi două persoane decedate

Replica API 31 decembrie 2013 | 00:00 157

Atenţie, şoferi! Circulaţi cu prudenţă

Atenţie, şoferi! Circulaţi cu prudenţă

Din analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora în perioada 23 decembrie - 29 decembrie a.c. a rezultat faptul că la nivelul judeţului Constanţa s-au înregistrat 23 accidente de circulaţie soldate cu 2 persoane decedate, o persoană rănită grav şi 33 de persoane rănite uşor.

Cauzele de producere ale acestor accidente au fost, în primul rând, viteza neadaptată la condiţiile de drum, de unde au rezultat 10 accidente, neacordare prioritate vehicule - 3 accidente, neacordare prioritate pietoni - 2 accidente, traversare neregulamentară pietoni - 2 accidente, nerespectare semnalizare semafor - 2 accidente, neatenţie în conducere - 2 accidente, întoarcere neregulamentară - 1 accident, nerespectare distanţă între vehicule - 1 accident. Cât despre zilele de producere a accidentelor rutiere, cele mai multe au avut loc vineri, respectiv 7, pe când luni au fost 6, iar în restul zilelor câte unu, două sau trei. Aceste evenimente rutiere s-au petrecut astfel: 7 în municipiul Constanţa, dintre care 2 au fost înregistrate pe bulevarde şi 5 pe străzi. Pe DN-uri - 8 accidente, pe DJ-uri - 3 accidente, iar în alte localităţi - 5 accidente. Pentru reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti poliţiştii rutieri vor organiza zilnic acţiuni, exclusiv pe principalele cauze generatoare de evenimente rutiere relevate prin analiza de risc, în intervalele de timp în care au fost înregistrate un număr foarte mare de accidente dar şi acţiuni preventiv - educative în rîndul participanţilor la trafic.

Recomandările poliţiştilor rutieri

În perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a vă deplasa în siguranţă poliţia rutieră vă recomandă: adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică! Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale! Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le veţi parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218