REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Jale printre ţiganii din Medeea: mascaţii au recuperat dintr-o vilă mobilă de 200 de milioane de lei

Jale printre ţiganii din Medeea: mascaţii au recuperat dintr-o vilă mobilă de 200 de milioane de lei

Replica API 9 august 2012 | 00:00 148

Un escroc din Galaţi le-a vândut marfă luată cu un cec fals

Un escroc din Galaţi le-a vândut marfă luată cu un cec fals

Descinderi în forţă în cartierul constănţean Medeea. Au jelit pirandele şi s-au schimbat la faţă ţiganii din căsoiul vizat de mascaţi! Pentru evitarea oricărui incident, oamenii legii au verificat mai întâi dacă proprietarii vilei au arme în maşinile parcate în curte ori în încăperi. Şi aveau: două săbii şi o bâtă, care au fost imediat confiscate. Apoi, se poate spune că ţiganilor le-a venit inima la loc: nu îi căuta nimeni pentru vreo faptă extrem de gravă, ci pentru o tranzacţie dubioasă cu... mobilă! Nu orice mobilă, ci una de fiţe, luată la preţ de chilipir, adică la sfert din valoarea reală.

Poliţiştii au recuperat mobilă în valoare de 200 milioane de lei, achiziţionată, vinerea trecută, de un bărbat, de la SC Bohemia Crystal House SRL, printr-un ordin de plată fals. Cel care s-a prezentat la sediul societăţii aflat pe strada Theodor Burada, nr. 38C, pentru a achiziţiona mobila, este un cunoscut al oamenilor legii întrucât a mai fost condamnat pentru înşelăciuni. Bărbatul, aparent un om de bună credinţă, a reuşit să inducă în eroare familia Mahouk, cea care conduce magazinul de mobilă. El s-a recomandat ca fiind Dănuţ Trandafir de la firma Trandafir Construct, menţionând că doreşte să achiziţioneze mai multe piese de mobilier, de lux, aduse direct din Siria, totul coordonându-se perfect cu activitatea magazinului de faţă. Toate bune şi frumoase, individul s-a plimbat în voie prin sediul firmei, a analizat exponatele, hotărându-se asupra unui set format din scaune, fotolii, masă şi canapea, un lampadar şi o canapea separată, toate în valoare de 200 de milioane de lei vechi, plătite prin ordin de plată. După ce marfa a fost încărcată în camionul închiriat, Monica Mahouk, proprietara magazinului, s-a hotărât să verifice la bancă dacă au fost viraţi banii. Surpriză! Banii nu erau, mai mult decât atât, contul bancar al individului nu exista. "Părea respectabil, avea diplomat, inspira încredere, vorbea elevat, nici prin cap nu ne-a trecut că putea fi ceea ce s-a dovedit a fi. Nu ne-am mai confruntat cu astfel de cazuri şi sper că nici nu se va întâmpla", a declarat, pentru "Replica", Monica Mahouk, managerul Crystal House SRL. Pe fir au intrat poliţiştii, care, urmare a cercetărilor, au descoperit că piesele de mobilier au fost duse la o vilă din cartierul Medeea, unde au şi avut loc descinderi în dimineaţa zilei de miercuri, 8 august. La faţa locului, noii proprietari ai obiectelor au declarat că le-au cumpărat de la un individ, cu suma de 50 de milioane de lei vechi, însă, fără acte doveditoare, iar marfa le-a fost confiscată şi restituită proprietarilor de drept. "Totul a decurs normal, fără scandal, au înţeles ce s-a întâmplat. În plus, fiecare piesă de mobilier este unică, adusă direct din Siria, nu ar fi putut spune că au cumpărat din altă parte întrucât nu se găseşte. Ne bucurăm că totul s-a terminat cu bine şi că ne-am recuperat bunurile", a povestit Monica Mahouk. în ceea ce priveşte individul care a ţepuit SC Bohemia Crystal House SRL, numele lui real este Andrei Mircea, are 49 de ani şi este originar din Galaţi. Nu se află pentru prima dată în atenţia oamenilor legii, iar de data aceasta, la identificarea escrocului a contribuit mult şi sistemul de supraveghere din magazinul de mobilă, el fiind identificat după imaginile surprinse de camerele video.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614