REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Jamie Lee Curtis va fi recompensată cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Jamie Lee Curtis va fi recompensată cu Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia

Replica API 2 iulie 2021 | 00:00 449

Actriţa americană Jamie Lee Curtis va primi Leul de Aur onorific pentru întreaga carieră la cea de-a 78-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, care se va desfăşura anul acesta între 1 şi 11 septembrie, au informat miercuri organizatorii citaţi de EFE, și Agerpres.

Jamie Lee Curtis

Decernarea trofeului va avea loc pe 8 septembrie la Sala Grande del Palazzo del Cinema, al hotelului Lido din Veneţia, înainte de prezentarea în afara competiţiei a filmului "Halloween Kills", în regia lui David Gordon Green şi având-o ca protagonistă chiar pe Curtis.

Directorul Mostrei din Veneţia, Alberto Barbera, notează într-un comunicat că "Jamie Lee Curtis face parte din acel grup rar de actriţe şi actori de la Hollywood capabili să ofere întruchiparea cea mai convingătoare a tuturor calităţilor ce reprezintă sufletul cinematografiei mondiale".

La rândul său, actriţa americană a mulţumit într-un comunicat pentru această mare onoare şi s-a arătat surprinsă pentru faptul de "a fi practicat această meserie suficient de mult timp pentru a primi un premiu" pentru întreaga sa carieră.

Fiică a două mari personalităţi ale marelui ecran, Tony Curtis şi Janet Leigh, şi protagonistă a unor filme ca "True Lies" de James Cameron, Jamie Lee Curtis "este întruchiparea firească a vedetei capabile să-şi asume roluri de actriţă versatilă, cu o mare carismă şi o personalitate ieşită don comun", au subliniat responsabilii festivalului.

Ei au reamintit că parcursul său în cinematografie a început în urmă cu patru decenii cu răsunătorul său debut în filmul horror "Halloween", care a devenit un clasic al genului, cariera sa incluzând peste 40 de filme.

În afara de legendara saga "Halloween", Jamie Lee Curtis a făcut parte din distribuţia unor comedii devenite clasice precum "A Fish Called Wanda" şi "Freaky Friday", sau filmele de acţiune "True Lies" şi "Blue Steel".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369