REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

JANDARM AGRESAT în barul Flamingo din Medgidia. Ce versiune are agresorul!

JANDARM AGRESAT în barul Flamingo din Medgidia. Ce versiune are agresorul!

Replica API 22 iunie 2016 | 00:38 867

Detalii numai de anchetatori ştiute!

Detalii numai de anchetatori ştiute!

Robert Codrin Mocanu, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat preventiv după ce a agresat un jandarm în barul Flamingo din Medgidia. Însă, tot el este cel care cere să-i fie înlocuită măsura preventivă, pe motiv că are probleme de sănătate. Acesta acuză dureri de braț (cauzate de jandarmi, după cum susține el) și solicită intervenție chirurgicală, în caz contrar, afirmă el, osul i se va suda greșit. De asemenea, inculpatul este tare nemulțumit de faptul că reprezentanții Penitenciarului de la Poarta Albă nu i-au dat decât un unguent și că durerea tot nu i-a trecut.

Potrivit datelor din anchetă, discutate în ședința din 2 iunie anul curent, și postate pe site-ul Institutului Român pentru Informaţii Juridice (rolii.ro), la data de 11.02.2016, în jurul orelor 1.30, lucrătorii din cadrul Poliției Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că în barul Flamingo a fost agresat fizic prin lovirea cu pumnul în zona feței un jandarm, B.I.G., ce se afla la respectiva locație împreună cu alți doi colegi pentru a interveni ca urmare a unei sesizări privind volumul muzicii din barul respectiv. Deplasându-se la fața locului, organele de poliție au identificat mai multe persoane, precum și pe jandarm, care prezenta lovituri în zona feței, curgându-i sânge din nas. Acesta a declarat verbal că în momentul în care a intrat în barul Flamingo a fost lovit de inculpatul E.R., după care s-a stabilit că s-a creat o confuzie și că, de fapt, agresorul este Robert Codrin Mocanu. Mai exact, jandarmii au fost solicitați să intervină la respectivul bar și, ajunși la locație, au intrat, observând că muzica era dată foarte tare și în bar se aflau barmanița și cinci tineri. Unul dintre ei stătea pe canapea și era foarte amețit. După ce a fost oprită muzica, numitul C. A. a început să-i adreseze injurii colegului jandarmului, amenințându-l cu acte de agresiune sexuală atât pe el cât și membrii familiei acestuia. Întrucât acesta era agresiv verbal, colegii săi au încercat să îl conducă în afara barului pentru a fi sancționat contravențional. Astfel, acesta a fost imobilizat cu mâinile la spate și condus către ieșire. Acesta s-a împiedicat în dreptul ușii, căzând în genunchi, iar în momentul în care colegii săi au încercat să îl ridice acesta s-a smuls din mâinile acestora și a fugit afară. Văzând acestea, ceilalți trei tineri cu care stătea persoana vătămată de vorbă au încercat să iasă după el, însă acesta le-a atras atenția să nu se implice în vreun scandal. În timp ce B.I.G. discuta cu cei trei tineri, acesta a declarat că persoana care stătea pe canapea l-a lovit prin surprindere cu pumnul în zona feței, direct în nas și i-a țâșnit imediat sângele. La fața locului și-au făcut apariția un echipaj de poliție și întrucât a început să aibă amețeli a anunțat telefonic serviciul de ambulanță fiind astfel transportat la Spitalul Medgidia și de aici a fost transportat în stare de inconștiență la Spitalul Clinic Județean Constanța. În urma cercetărilor, s-a stabilit că agresorul este Robert Codrin Mocanu, care a și fost arestat.

Cere să fie pus în libertate pentru că jandarmii i-au fracturat brațul: "Nu mi-au dat decât un unguent!"

Tot în cadrul ședinței din 2 iunie, potrivit rolii.ro, apărătorul contestatorului inculpat, a solicitat a se constata că încheierea de ședință din data de 24 mai 2016 este nelegală și netemeinică, în mod greșit respingându-se cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpat. Avocatul a menționat că la momentul dispunerii măsurii arestului preventiv, instanța de judecată nu a luat în considerare nici un înscris medical aflat la dosarul cauzei, înscris din care rezulta că inculpatul trebuie să fie supus de urgență unei intervenții chirurgicale la mâna stângă, care fusese fracturată ca urmare a agresiunilor fizice suferite în incidentul produs, agresiuni provocate de lucrătorii echipajului de jandarmi. De asemenea, a precizat că inculpatul a dorit o intervenție chirurgicală care să rezolve afecțiunea medicală și nu cum s-a reținut în motivarea instanței, și anume că se poate considera că inculpatul încearcă să se folosească de prevederile legale în vigoare din domeniul medical pentru a întârzia cercetările din prezentul dosar penal precum și de ase eschiva de dispunerea unei măsuri preventive privative de libertate.A mai menționat că inculpatul dorește să uzeze de drepturile sale pentru a nu surveni complicații, întrucât dacă sănătatea acestuia este periclitată și nu se intervine de urgență, inculpatul riscă a i se suda osul brațului în mod greșit tocmai din cauza faptului că nu se intervine în acest moment. În plus, urmează a se avea în vedere că inculpatul are dureri foarte mari și că a formulat această cerere referindu-se în principal nu la temeiurile care subzistă sau nu, ci la starea de sănătate a inculpatului, astfel solicitând înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar. Robert Codrin Mocanu a relatat că a formulat numeroase cereri către administrația locului de deținere în care a precizat problemele medicale cu care se confruntă, dar a primit doar un unguent pentru a-l folosi pe braț, însă acest lucru nu l-a ajutat deloc, el având nevoie de o intervenție chirurgicală. Magistrații l-au menținut în arest, motivând: "Evaluarea stării de sănătate, ce s-ar impune, așa după cum se susține, s-ar putea realiza și în stare de arest preventiv, la cererea inculpatului, adresată administrației locului de deținere".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nas peste tot apari numai pe post de femeie prostituata mica si Lakita tare.n clontz si moale.n funduletz stii ce spun astrele
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102